Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Izbornik euforičan

Dalić otkrio zašto se odlučio za Rakitića i Rebića: "Moramo čuvati kuću"

Hrvatski izbornik likovao je nakon vrlo važnog trijumfa u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić iskazao je veliko zadovoljstvo rezultatom i igrom svoje momčadi...

Jeste li očekivali tako dobar start utakmice?

"Mislim da se u povijesti hrvatskog nogometa nije igralo u boljoj atmosferi. Nikad nije bila bolja atmosfera. Ovo je bilo veličanstveno, igrali smo kao transu. Ipak se može navijati bez pirotehnike. Nogomet čini čuda. Možda smo prerano stali, ali znao sam da će biti dobro."

Luka Modrić nakon pobjede protiv Mađarske Kapetan Vatrenih ponizan nakon ovacija krcatog Poljuda, otkrio zašto je Perišić pucao jedanaesterac divider

Igrali ste u Hajduku, pamtite li atmosfere s njegovih utakmica? I zašto je Perišić pucao lijevom nogom kad je on dešnjak?

"Uvijek je bila sjajna atmosfera kada igra Hajduk. Ivan je pucao lijevom nogom, njemu je svejedno kojom nogom puca. Luka mu je dao loptu da puca. Ivanu treba gol da se vrati. Međutim, nije zabio. Je li razlog taj što je pucao lijevom nogom, doista ne znam."

Kada ste razriješili dilemu tko će igrati? Čini se da ste do posljednjeg trenutka dvojili?

"Rekao sam da moramo sve napraviti da dobijemo, ali i da moramo čuvati kuću, ako me razumijete. Nije isto igrati u klubu i reprezentaciji. Razmišljao sam o svemu, sve sam uzeo u obzir, i formu i situaciju... Mislim da ne bi bilo dobro da su Rebić i Rakitić propustili utakmicu. Rebić je odigrao sjajnu utakmicu, možda je bio najbolji, a Rakitić je isto bio dobar. Dakle, pogodili smo. Brekalo i Vlašić su također zaslužili, ali, kažem, treba na sve misliti, za njih ima vremena."

Što napraviti da se u Cardiffu ne ponovi Baku?

"Brzo dolazi utakmica. Nikome nije dobro da se igra u tri dana. U klubovima se pitaju zašto se igrači ozljeđuju, kako ne bi kada igraju svaka tri dana. Pokušat ćemo drukčije posložiti momčad. Malo ćemo promijeniti, ali moramo voditi računa da tamo možemo izboriti Euro. Razgovarat ću s igračima, neke stvari ću sigurno promijeniti."

Bruno Petković (Foto: GOL.hr) Petković objasnio svoje lude poteze i majstorski gol: ''Bitno je da su u službi momčadi“ divider

Koliko Hrvatskoj odgovara remi Slovačke i Walesa?

"Nama je svejedno kako drugi igraju. Ne znam koliko nam to olakšava, mi moramo dohvatiti 15 bodova. Pobjeda u Cardiffu osigurava nam odlazak na Euro. Idemo po pobjedu."

Hoće li reprezentacija odsad češće igrati u Splitu? Možete li utjecati...

"Sve ovisi koliko ću biti izbornik. Ovako, nikome nije na ponos da Hrvatska nije bila ovdje. Ovo je dokaz koliko Split i Dalmacija žele Hrvatsku. Ovo je bila moja misija. Moj cilj prije kvalifikacija bio je da Hrvatska igra u Splitu i da se plasiramo na Euro. Jedan cilj sam ostvario."

Možete li prokomentirati igru Brune Petkovića i nesputano slavlje Luke Modrića nakon gola?

"Hrvatska je dobila jednog kompletnog igrača u Petkoviću. Imali smo velikih napadača, ali mislim da je on jedan od najkompletnijih. Neka ovako nastavi, neka sluša Bjelicu i naporno trenira. Samo da ga ne prebaci. Što se tiče Luke, slavio je kao nikad, možda i strasnije nego na SP-u protiv Argentine. Dobio je ovacije, kaže da nije doživio ovako nešto ni u Madridu."

gol expired Kalkulacije: Vatreni su jako blizu Europskog prvenstva, evo što im treba divider

Momčad se nije do kraja potrošila...

"Radili smo izmjene da odmorimo Modrića, Rakitića i Perišića. Malo smo zakočili, nadam se da smo ostavili dovoljno snage i energije za Wales."

Može li Hrvatska na Euru napraviti približan rezultat kao u Rusiji?

"Siguran sam da Hrvatska ima kvalitetu da tamo nešto napravi. Moramo naći još dva-tri mlada igrača, treba nam nova energija, ali moramo sačuvati i senatore. No nismo se još plasirali, ne smijemo poletjeti, moramo obaviti posao do kraja", zaključio je Dalić.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider