Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
''Kvalitete je bilo i bit će''

Dalić najavio osvježenja: Ovo su mladi Vatreni koji ozbiljno kucaju na vrata A reprezentacije

Nakon lošeg starta u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, izbornik Zlatko Dalić najavio je osvježenja. Tek ćemo vidjeti na što točno izbornik misli, ali s obzirom na to pogledajmo kakva je situacija s našim mladim nogometašima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mlada hrvatska reprezentacija do 21 godine produžila je niz nepobjedivosti na više od godinu dana: odigrala je 2:2 u gostima kod vrlo jake Italije, i to bez Vlašića, Brekala i Ćalete-Cara. Pa ima li tu još potencijala za A reprezentaciju?

''Naravno da ima kvalitete, bilo je i bit će. Počevši od golmana Grbića, lijevog beka Bradarića, Sose, Šunjića pa do More i Halilovića'', izjavio je Mate Bilić.

Nizom ozljeda lijevih bekova, pod povećalo je stigao najmlađi od nabrojenih, dokapetan Hajduka Domagoj Bradarić, koji ima samo 19 godina i već ga traže veliki europski klubovi. Ozbiljan kandidat za prvi poziv je i sjajni Ivan Šunjić, zadnji vezni prvaka Dinama.

gol expired Modrić iskreno nakon poraza: "Moramo se probuditi, zaboraviti Rusiju, inače ćemo imati velikih problema" divider

A što je najvažnije da bi mladi igrači postali vrhunski A-reprezentativci?

''Ostvarili su ogroman uspjeh i plasirali se na Europsko prvenstvo. Imaju veliki potencijal i najbitnije za njih je da igraju'', mišljenja je Bilić.

Upravo redovito igranje u klubu i samopouzdanje ističu mladi igrači koji su se već pokazali u A momčadi.

Dobre igre u mladoj vrsti nisu jamstvo velike karijere u A-reprezentaciji. Iz posljednje generacije koja je izborila Euro, imala su je petorica: Srna, Eduardo, Kranjčar, Pranjić i Babić. Ali nove snage definitivno dolaze, a na izborniku Daliću je da procijeni: treba li to biti prije ili kasnije.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider