Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Pripreme za Englesku

Badelj: "Volio bih da su Pjaca i Pivarić s nama"

Na standardnoj konferenciji za medije bili su Milan Badelj i Luka Ivanušec.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska nogometna reprezentacija vratila se u Rovinj, a do prve utakmice na Europskom prvenstvu, one  protiv Engleske, ostalo je još pet dana. Pred mikrofone su u utorak izašli Milan Badelj i Luka Ivanušec.

"Bolji rezultati protiv Armenije i Belgije donijeli bi pozitivniji zamah, ali slično je bilo i prije Rusije. Uvjeren sam, odigrat ćemo dobru utakmicu protiv Engleske i tad će nas krenuti", otvorio je stariji i iskusniji Milan Badelj pa otkrio na čemu inzistira izbornik na ovim treninzima

"Izbornik traži prije svega kompaktnost, brzu reakciju po izgubljenoj lopti, visoki pritisak da se ne vraćamo 60 metara i postavljamo blok. Bit će takvih situacija, osobito na utakmici protiv Engleske na kojoj ćemo morati postaviti blok te pokušavati na kontre i polukontre. Radimo dosta i na otvaranju igre, iako tu nemamo problema jer imamo sjajne veznjake koji znaju improvizirati i odlični su u situacijama jedan na jedan."

Volio bih da su s nama Pjaca i Pivarić

Ova reprezentacija dosta je drugačija od one koja je igrala na Mundijalu u Rusiji. Tko najviše nedostaje Badelju?

"Volio bih da su s nama tu Josip Pivarić i Marko Pjaca. Govorim iz srca jer su mi prijatelji, ali i zato što imaju kvalitetu da budu ovdje", rekao je Miki pa komentirao novake na popisu iz svog bivšeg kluba.

"Luka Ivanušec može odmah u vatru, ima vrhunsku kvalitetu i jak je u glavi. Ako ga izbornik bude trebao, ne sumnjam da će biti pravi. Joško Gvardiol ne izgleda kao da ima 19, već 27 godina, kao da je u najzrelijim godinama karijere. On je predodređen za najviši nivo, želim mu sreću u karijeri i da ga ozljede zaobiđu", podvukao je pa prepustio riječ Ivanušcu, koji je komentirao iskustvo kroz koje prolazi.

Ne može vjerovati što se dogodilo u četiri godine

"Vrhunski igrači, vrhunska razina, točno sam to ovdje očekivao. Moja uloga? Treniram, radim, a ostalo je na izborniku, kako bude, bit će. Spreman sam za svaku situaciju, ako bude trebalo uskočiti. Ja sam ovdje prvi put, ispred mene su igrači koji su ovdje jako dugo i napravili su velike stvari. Odluka je na izborniku", započeo je Luka.

Možda je novo lice, ali nije prvi put u kadru seniorske reprezentacije. Debitirao je u Kini prije četiri godine…

"Dobro se sjećam tog iskustva, bili su tamo i Livaković, Barišić, Juranović... Ovo je druga priča, ovo su ipak pripreme za veliko natjecanje i to se osjeća. Ne mogu vjerovati da su već prošle četiri i pol godine", opisao je te vratio kompliment Badelju.

Badelju ne možeš uzeti loptu

"Badelj? On je doista sjajan čovjek prije svega, a tek onda nogometaš. Daje mi savjete, pomaže. To je nogometni doktor, zezamo se Gvardiol i ja kako mu ne možeš uzeti loptu. Kad god ga stisneš, on pronađe rješenje", rekao je Dinamov dragulj Luka Ivanušec.

Veznjak Modrih vratio se nedavno s Eura za igrače do 21 godine, Luka je s Hrvatskom dogurao do četvrtfinala i uvršten je među najbolje igrače europske smotre.

"Drago mi je što sam uvršten u najbolju momčad U-21 prvenstva. Sa mnom u društvu su sjajni igrači koji su se već dokazali u Europi i gušt mi je biti u tom društvu. Umor? Kad si u ovakvoj situaciji, zaboraviš na njega i ideš dalje."

Razlika između Dinama i reprezentacije

Koliko je reprezentativna razina iznad Dinama i Europske lige?

"Slična je razina kao u Europskoj ligi i Ligi prvaka. Ovdje mogu vidjeti kako rade igrači koji su na najvećoj svjetskoj razini i to mi mnogo znači. Pratim, gledam što drugi rade i pokušavam otkriti koliko se to razlikuje od onog što radimo u Dinamu."

Je li bilo treme na treninzima?

"Svi su nas dobro prihvatili, svaki dan je sve bolji i bolji. Razgovaramo sa starijim kolegama i polako se navikavamo na sve ovo."

Je li ti izbornik objasnio njegovu viziju tvoje uloge?

"Razgovarali smo, rekao mi je da sam ovdje, ali da ne moram žuriti jer moje vrijeme tek dolazi", zaključio je.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider