Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ESPN: Oni dolaze

Veliko priznanje: Dinamov dragulj među deset najvećih svjetskih talenata!

Ugledni američki ESPN napravio je listu najvećih nogometnih talenata od kojih bi neki mogli zasjati već ove godine, a među najvećim potencijalima nalazi se i naš Mateo Kovačić...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ovo bi mogla biti velika godina za neke od najboljih svjetskih mladih nogometnih zvijezda. Iako su neki od njih već pokazali svu raskoš svog talenta u 2011., na predstojećem Euru u Poljskoj i Ukrajini i u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. mnogi će htjeti napraviti korak naprijed.

U kojem će smjeru ići njihova karijera zavisit će isključivo o njima. Koliko će impresionirati ove godine i hoće li im to donijeti unosan transfer. Među nadarenim igračima do 21 godine, a koji se nalaze na listi najvećih talenata, svoje mjesto pronašao je i Dinamov dragulj Mateo Kovačić.

ESPN opisuje veznjaka 'modrih' kao 'hrvatskog Lea Messija' pred kojim je svijetla budućnost, opisujući ga kao najmlađeg kapetana Dinama u povijesti i drugog najmlađeg strijelac ovogodišnjeg izdanja Lige prvaka (u porazu od Lyona 7-1, op.a.). Dalje se navodi kako je Kovačić 2010. godine upao u prvu momčad Dinama i otada konstantno napreduje.

''Nisam vidio dijete s toliko talenta još od Roberta Prosinečkog'', riječi su kojima ga je opisao izbornik hrvatske U-17 reprezentacije Martin Novoselac.

Osim Dinamova 17-godišnjaka, na spomenutoj listi se još nalaze Isaac Cuenca (napadač, Barcelona), Alex Oxlade-Chamberlain (veznjak, Arsenal), Paul Pogba (veznjak, Manchester United), Xherdan Shaqiri (veznjak, Basel), Iker Muniain (napadač, Athletic Bilbao), Mario Fernandes (branič, Gremio), Giorgi Chanturia (veznjak Vitesse), Bernd Leno (golman, Bayer Leverkusen) i Mateo Musacchio (branič, Villarreal).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider