Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Skauti Manchester Uniteda oduševljeni kadetima Zagreba

Momčad Zagreba upisala je polovičan uspjeh prvog dana velikog turnira u Budimpešti…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvom kolu skupine B Euro-završnice Nike Premier Cupa 2011, neslužbenog klupskog prvenstva svijeta za igrače do 16 godina, momčad Zagreba pobijedila je izraelski Beitar Tobruk sa 4:0. Na odlično uređenim terenima Nogometne akademije Ferenc Puskas nedaleko od Budimpešte dva pogotka za Zagreb postigao je Brodić, dok su po jednom strijelci bili Hodak i Tomislav Bašić.

>> 'Zagrebaši' putovima Teveza, Inieste i Torresa

Budući da se radi o turniru najvišeg ranga u tom uzrastu Hrvatsku je predstavljala jaka delegacija na čelu s predsjednikom i glavnim tajnikom HNS-a Vlatkom Markovićem i Zorislavom Srebrićem. Utakmicu su gledali skauti i menadžeri brojnih velikih europskih klubova, a ponajviše ih je bilo iz Engleske. Na tribinama su sjedili predstavnici Manchester Uniteda, Manchester Cityja i Newcastlea. Doznajemo da su bili oduševljeni izdanjem mladih „zagrebaša“. Upisali su nekoliko imena u svoje bilježnice.

No, u drugoj utakmici, koja se igrala isti dan, stiglo je otrežnjenje. Zagreb je potpuno neočekivano izgubio od švedskog Molmoea 2:0, te je time ozbiljno ugrozio šanse za prolazak dalje. Šteta je tim veća jer je Zagreb dominirao cijelom utakmicom, no nikako nije uspijevao postići pogodak. Trener Zagreba Krešimir Gojun podbačaj je objasnio lošim ulaskom u utakmicu cijele momčadi.

„Nakon što smo u prvoj utakmici odigrali uistinu odlično, u drugoj utakmici smo podbacili. Poremetio nas je gol koji smo primili već u 10. minuti. Nakon toga stvorili smo barem desetak dobrih šansi, ali realizacija nam nije bila na željenoj razini. U finišu utakmice primili smo drugi pogodak i to je bio kraj našim nadanjima da bi mogli okrenuti rezultat“, izjavio je nakon utakmice trener Gojun.

Mladi “zagrebaši“ u subotu imaju priliku za popravni ispit. Ponovno ih očekuje dvostruki program. U 10.30 sastaju se s bečkom Austrijom, a već dva sata kasnije igraju s belgijskim Genkom. Beitar i Molmoe u prvom kolu skupine B odigrali su 1:1. Austria je pobijedila Genk 2:0, a zatim i Beitar 1:0, dok je Genk pobijedio Molmoe 2:1.

Na turniru sudjeluje 19 klubova,  a po dvije prvoplasirane momčadi u skupini nastavljaju natjecanje, pa je puno kombinacija za prolazak dalje. Zagrebu za siguran prolaz u drugi krug trebaju dvije pobjede, no uz malo sreće i četiri boda mogla bi biti dovoljna. U sljedećem kolu Zagrebova skupina križa se sa skupinom D, u kojoj se natječu Fenerbahce, Košice, Brondby i Aarau.

Trenutačni poredak u skupini B:

Austria 6 bodova/ 2 utakmice
Malmoe 4 boda/3 utakmice
Zagreb 3 boda/2 utakmice
Genk 3 boda/2 utakmice
Beitar 1 bod/3 utakmice
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider