Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prijateljska smjena

Šuker zahvalio Markoviću, a ovaj poslao Srebrića da pročita oproštajno pismo!

Vlatko Marković konačno je „spustio gard“, prihvatio „drugarsku kritiku“ i pristao na svojevoljni odlazak s mjesta predsjednika HNS-a nakon 14 godina vladavine...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Danas u 11 sati počela je sjednica Izvršnog odbora HNS-a na kojoj je Marković sam pristao sazvati redovitu Izbornu skupštinu, a na kojoj bi Davor Šuker trebao preuzeti funkciju predsjednika HNS-a! To bi se trebalo dogoditi, rekao je sam Šuker, u prvom ili drugom tjednu mjeseca srpnja. Bit će to 5. srpnja...

Nakon sjednice Šuker je novinarima rekao:

''Najprije želim zahvaliti Vlatku Markoviću što je ovaj IO prošao u izvrsnom ozračju. Mislim da ćemo nastaviti stazama koje je dosadašnja garnitura čelnih ljudi u savezu utabala. Reprezentacija je već godina u prvih 10 na svijetu i to dovoljno govori o radu HNS-a'', tradicionalno uopćeno govorio je Šuker.

A onda je nešto konkretniji bio po pitanju izborne skupštine.

''Izborna skupština HNS-a održat će se u prvom ili drugom tjednu srpnja i želim zahvaliti svim županijskim savezima koji su mi dali potporu. To je najvažnije, oni su ti koji biraju novog predsjednika. A na kraju ćemo sve vidjeti na samoj skupštini'', izrecitirao je Šuker okupljenim novinarima i po običaju odjurio.

Šuker nije želio govoriti o drugim temama, u prvom redu novom izborniku Štimcu.

Vlatko Marković nije se udostojio ni ovaj put doći na press konferenciju. Njegovu ostavku pročitao je, a tko drugi nego Zorislav Srebrić.

''Izvještavam vas da sam odlučio povući se s mjesta predsjednika HNS-a nakon Eura 2012. godine. Obzirom na proceduru sazivam sjednicu Skupštine saveza 5. srpnja

U novoj sistematizaciji radnih mjesta u HNS-u Damir Vrbanović, trenutačni direktor Dinama, trebao bi postati izvršni predsjednik HNS-a, Vlado Iveta glavni tajnik, a dosadašnji GT Zorislav Srebrić preuzeo bi funkciju koordinatora svih reprezentacija.

Više nije tajna ni da će Igor Štimac naslijediti Slavena Bilića na klupi hrvatske reprezentacije nakon Eura. Praktički je to potvrđeno danas na sjednici kada je skinuta suspenzija Nogometnom savezu Dubrovačko-neretvanske županije.

Na taj način bit će završeno „umivanje“ HNS-a, no tek ćemo vidjeti hoće li biti novih potresa...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider