Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

'Balakovu sam rekao da ga čekaju fantastični navijači i pritisak'

Posljednja rata iz Kölna sjela je na račun, nakon dvije godine Zvonimir Soldo će na Šoltu u ribolov.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Voli s prvim zrakama sunca krenuti zaraditi za ručak, no spreman je iste sekunde odjenuti trenirku. Postoji jedna kombinacija u Kini, ali Soldo bi to ostavio za stare dane. Trenutačno ponuda nema. A preko puta Šolte nekoć sjajni bugarski veznjak Krasimir Balakov, dugogodišnji Soldin suigrač iz Stuttgarta, kreće u veliku pustolovinu. Prije potpisa nazvao je Soldu.

''Malo me iznenadio, ali rekao sam mu da dolazi u klub koji ima sjajnu povijest, fantastične navijače, ali koji je u organizacijskom smislu danas u sjeni Dinama. Jedan primjer: došao je novi predsjednik i prva mu je izjava bila: "Moram srušiti Dinamo". Najprije bi trebao napraviti red u svojoj kući. Rekao sam mu iskreno, sve što znam, koliki ga pritisak čeka, nešto o igračkom kadru'', prepričava Soldo.

Je li vam nudio mjesto u stožeru? ''Nije, tražio je samo informacije.''

A da vas je pitao da mu budete asistent? ''Sad se ipak vidim kao prvi trener.''

Kao bivši Dinamov igrač i trener, biste li ikad sjeli na klupu Bijelih? ''Apsolutno s time nemam problema. Dinamo i Hajduk su institucije. Gledajući povijest, i u europskim razmjerima poznata imena.''

Kakav je Balakov karakterno, što mogu očekivati Hajdukovi nogometaši i navijači?

''Svi će reći da je Bugarin, Balkanac, da će se lako uklopiti, ali mislim da je on sve više Nijemac. Igrali smo dugo, ja sam bio marljiv, profesionalan, puno sam radio na terenu, ali Balakov je bio još marljiviji. Znam da je autoritet, strog, ali cijeni trud i prije svega kvalitetu. Nije šoumen, imat će normalan kontakt s publikom, koja će ga prihvatiti samo ako će pobjeđivati, i na to sam ga i upozorio. Naravno, rekao sam mu da publika voli i da Hajduk igra dopadljivo'', ističe Soldo. (Agencija VLM)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider