Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Furija bez pobjede

Španjolci ponovo kiksali, Lewandowski i društvo uzeli prvi bod na Euru

Poslije uvodnih 0:0 protiv Švedske, Španjolci su i u drugoj utakmici Eura odigrali bez pobjednika.

U susretu 2. kola E skupine Europskog prvenstva u subotu je Španjolska u Sevilli protiv Poljske odigrala 1-1 (1-0).

 Povela je Španjolska preko Alvara Morate (25), a izjednačenje Poljskoj donio je jedan od najboljih golgetera na svijetu Robert Lewandowski (54). Španjolska u 58. minuti nije iskoristila penal. Kazneni udarac izveo je Gerard Moreno, koji je izborio penal, ali je pogodio stativu,

Španjolci, jedni od favorita za naslov, i drugu utakmicu zaredom kod kuće u Sevili nisu ubilježili pobjedu, a golom Lewandowskog Pokjaci su izbjegli postati druga reprezentacija na EURU koja bi izgubila sve šanse za osminu finala.

Drama u zadnjem kolu

Ishod u Sevilli garantira dramu u zadnjem kolu jer su samo Šveđani s četiri boda gotovo sigurni putnici u osminu finala, no mogu biti čak i treći u ovoj skupini.

Poljaci su protiv Španojolaca odigrali prvo poluvrijeme puno hrabrije negoli Šveđani, ali im je to ipak donijelo samo zaostatak. U 25. minuti filigranska akcija Španjolac, Morata se ubacio ispred poljskog braniča i zabio, a gol je priznat tek nakon intervencije VAR-a.

Poljaci su u 43. mogli i trebali izjednačiti. Švuderski je potegnuo s 20-tak metara i zatresao vratnicu, a na odbijenoj lopti je prvi Lewandowski, koji ipak ne reagira u skladu sa svojom reptacijom, te iz blizine gađa ravno u vratara Simona.

Poljaci spasili bod

Ono što nisu uspjeli krajem prvog dijela Poljaci su učinili u 54. minuti, kada je centaršut Jozwiaka dočekao glavom Lewandowski i zabio u sami kut. No, već u narednom Moder je nagazio Morena i nakon provjere VAR-a dosuđen je kazneni udarac. Penal je izveo sam Moreno i pogodio vratnicu, a Morata je odbijenu lopru poslao daleko pored vrata.

Uslijedila je prava navala na vrata Poljaka, ali ni Morata, ni Rodri, a ni Sarrabia ne realiziraju izgledne prilike.

Dan ranije Švedska je u Sankt Peterburgu pobijedila Slovačku sa 1-0, a jedini pogodak postigao je Emil Forsberg u 77. minuti iz penala.

Na tablici E skupine vodi Švedska sa četiri boda, druga je Slovačka sa tri, Španjolska ima dva na nakon dva remija, dok Poljska ima jedan bod. U zadnjem kolu 23. lipnja igraju Švedska - Poljska, te Slovačka - Španjolska.

 

ŠPANJOLSKA - POLJSKA 1-1

Strijelci: 1-0 Morata (25), 1-1 Lewandowski (54)

Pred 12.500 gledatelja na stadionu Cartucha sudio je Orsato iz Italije.

ŠPANJOLSKA: Simón - Llorente, Laporte, Torres, Alba - Rodri, Koke (Sarabia 68), Pedri - Gerard Moreno (Fabián 68), Álvaro Morata (Oiarzabal 87), Olmo (Torres 62)

POLJSKA: Szczesny - Bereszynski, Glik, Bednarek (Dawidowicz 85) - Jozwiak, Puchacz, Moder (Linetty 85), Klich (Kozlowski 55), Zielinski - Lewandowski, Swiderski (Frankowski 68)

 

 

 

 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider