Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Loše vijesti za Hrvatsku

Poredak skupine prvaka ostao isti kao na startu večeri: Nijemci uhvatili zadnji vlak za osminu finala

Obje utakmice skupine F na Euru završile su 2:2 i poredak je ostao identičan kao na startu večeri, a to znači da su Mađari ispali.

Potpuna ludnica zadnjeg dana razigravanja u skupini F na Euruukupno osam golova po četiri na svakom susretu i na kraju Njemačka - Mađarska 2:2, Portugal - Francuska 2:2. Nijemci su dugo bili vani, kratko je visio i Portugal, a Mađari su od drugog mjesta u jednom trenutku na koncu završili natjecanje na začelju skupine i ispadaju s turnira.

U derbiju skupine Francuska i Portugal odigrali su 2:2. Aktualni europski prvaci poveli su golom Cristiana Ronalda iz penala u 31. minuti, a do kraja prvog dijela Karim Benzema je poravnao na 1:1 također s bijele točke. Isti igrač zabio je za prednost Francuske 2:1 na startu drugog poluvremena i nakratko bacio branitelja naslova na četvrto mjesto, jer su Mađari vodili u Munchenu, ali Ronaldo je u 60. zabio svoj drugi na susretu, ponovo iz penala te je vratio stvari na početak.

 

 

Mađari dugo bili u osmini

Mađari su dugo bili jednom nogom u osmini, ali su se Nijemci dvaput vratili i s 2:2 potvrdili drugo mjesto. Mađari su od 11. minute vodili golom Adama Szalaija, Kai Havertz je vratio Nijemce na Euro u 66., ali Andras Schafer je dvije minute kasnije ponovo vratio Mađarsku u prednost. Ipak, Leon Goretzka je šest minuta prije isteka regularnog vremena zabio za konačan rezultat i ubacio Nijemce na zadnji vlak za osminu s drugog mjesta, Francuska će s prvog, a Portugal s trećeg iz skupine F.

Poredak je dakle ostao isti kao i na startu večeeri pa će tako u osmini Portugal na Belgiju, Nijemci na Englesku, a Francuska na Švicarsku. Na boljeg iz tog para ide pobjednik okršaja Hrvatske i Španjolske.

 

.

 

 

Konačan poredak skupine F:

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider