Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Šok na kraju

Ukrajina priredila pravu dramu u Glasgowu: Pobijedili pogotkom u posljednjim sekundama

Ukrajina je pobijedila Švedsku za plasman u četvrtfinale Europskog prvenstva.

U posljednjem susretu osmine finala Europskog prvenstva nogometna reprezentacija Ukrajine je u Glasgowu nakon produžetaka pobijedila Švedsku sa 2:1 (1:1).

Ukrajina je povela u 27. minuti golom Oleksandra Zinčenka, a izjednačio je Emil Forsberg u 43. minuti svojim četvrtim golom na ovom prvenstvu. Kada se već činilo kako ćemo gledati izvođenje jedanaesteraca Ukrajina je zabila za 2:1. Zinčenko je sjajno ubacio, a Davbik glavom zabio za pobjedu.

Ukrajina je u svom trećem nastupu na europskim prvenstvima prvi put prošla skupinu, a sada je otišla i korak dalje. Ukrajinski izbornik Ševčenko izostao je iz početnog sastava glavnoga kreativca Malinovskog, a postavio trećeg stopera.

Ukrajina povela, Forsberg sve vratio na početak

Ukrajinci su prepustili inicijativu Šveđanima, reprezentaciji s najmanjim posjedom uopće na Euru, a prijetilli su iz protunapada. U 11. minuti udarac Jarmolenka brani Olsen, no švedski vratar je bio nemoćan u 27. minuti.

Jarmolenko je na desnoj strani napravio genijlalan potez, vanjskim dijelom kopačke je servirao sjajnu loptu za Zinčenka na drugoj strani, a bočni igrač Manchester Citya je snažnim udarcem neobranjivo zabio gol.

Šveđani su izjednačili u 42. minuti nakon "rukometne" akcije, lopta je došla do njihova najboljeg strijelca Forsberga, čiji je snažni udarac pogodio ukrajinskog braniča Zabarnija i prevarila vratara Buščana.

U 55. minuti Sidorčuk je pogodio vratnicu, a samo minutu kasnije vratnicu na drugoj strani gađa Forsberg. Igrač utakmice Forsberg je u 69. minuti prošao čak četvoricu Ukrajinaca i s ruba kaznenog prostora pogodio gredu.

Stravičan prekršaj obilježio produžetke

Nakon tih uzbuđenja utakmica je otišla u posve mirnu fazu, u kojoj kao da su obje momčadi jedva dočekale protužetke.

U 98. minuti Šveđani ostaju s desetoricom nakon što je Danielsson zaradio izravni crveni karton zbog grubog starta na Besjedinu. Veći dio prvog produžetka prošao je u brojnim prekidima i ležanjima igrača na travnjaku u inače vrlo "miroljubivoj" utakmici s minimalnim brojem prekršaja.

Drugi produžetak su Ukrajinci ipak nastojali iskoristiti igrača više i to im je uspjelo tek u 121. minuti. Zinčenko je s lijeve strane poslao preciznu loptu na novoušlog centarfora Dovbika, koji u padu udarcem glavom pogađa za pobjedu i veliko slavlje Ukrajinaca.

Ukrajina će u četvrtfinalu igrati protiv Engleske koja je golovima Raheema Sterlinga (75) i Harryja Kanea (86) porazila Njemačku sa 2:0.

Utakmica je na rasporedu 3. srpnja u Rimu.

 

ŠVEDSKA - UKRAJINA 1:2

Strijelci: 0:1 Zinčenko (27), 1:1 Forsberg (43), 1:2 Dovbik (120+1)

CRVENI KARTON: Danielsson (Šve, 98)

Pred 5.000 gledatelja na stadionu Hampden Park sudio je Orsato iz Italije.

ŠVEDSKA: Olsen - Lustig (Krafth 83), Lindelöf, Danielsson, Augustinsson (Bengtsson 83) - Larsson (Claesson 97), Ekdal, Olsson (Helander 101), Forsberg - Kulusevski (Quaison 97), Isak (Berg 97)

UKRAJINA: Buščan - Matvijenko, Zabarnjii - Krivcov, Karavajev, Stepanenko (Makarenko 95), Sidorčuk (Bezus 118), Zinčenko - Jarmolenko (Dovbik 106), Jaremčuk (Biesiedin 91, Cigankov 101), Šaparenko (Malinovskyi 61)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider