Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Onaj stari osjećaj..."

Očaj, tuga i nevjerica u engleskim medijima nakon izgubljenog finala Eura: Pogledajte što pišu

Teško im je pao poraz na njihovu Wembleyju...

Sve im se bilo posložilo - šest od sedam utakmica, uključujući i veliko finale, igrali su na Wembleyju. Završili su u znatno lakšem dijelu nokaut-faze, u polufinalu su ih pogurali suci izmišljenim penalom za pobjedu u produžecima protiv Danske, a još ranije je i UEFA donijela odluku da čak 60 tisuća navijača može biti prisutno na finalu, što su Englezi aklamacijom pozdravili.

Jedino što je još bilo preostalo jest da izabranici Garetha Southgatea na terenu odrade ono što cijela nacija čeka. Krenuli su fenomenalno, ali u konačnici su pokleknuli tijekom izvođenja jedanaesteraca. Italija im je uzela naslov prvaka Europe za koji su bili uvjereni da će ga osvojiti, pa je tim veće i razočaranje u engleskim medijima poslije onakvog raspleta. Pjesma "It's coming home" ipak je na kraju postala "It's coming to Rome"...

"To je to, ne vraća se kući. Vratila se Engleska kao nacija, bio je ovo povratak u onaj stari, poznati osjećaj teškog, slomljivog razočaranja. Povratak kući kako bismo svi skupa osjetili što je sve moglo biti. Povratak u one scene kad smo buljili u zid u slabo osvijetljenoj sobi i postavljali si različita pitanja", piše Independent.

gol expired Englezi iskalili bijes na tamnoputim mladim igračima koji su promašili penale: Komentari su gnjusni divider

"Bila je ovo zabava koju su Engleska i njezini navijači planirali, ali još jednom su ostali pritisnuti nosom na prozor, a nadanja srušena porazom koji para srce. Nije trebalo ovako završiti", žali BBC.

"Epska i srčana pucnjava s Italijom"

Na sličan način, pričom o "uništenom snu", finale je prokomentirao i Mirror:

"Cijela zemlja plače za Southgateovim ljudima, izgubili su u epskoj i srčanoj pucnjavi s Italijom. Naši su se igrači srušili na travnjak nakon što su izgubili na jedanaesterce, engleski san o osvajanju Eura raspršio se na bolan način."

Telegraph piše o velikoj agoniji:

"Kako su se približavali jedanaesterci, tako je naša nada ostala netaknuta. Ali znate li što čini nada? Ubija vas."

gol expired Englezi su kukavički kalkulirali i zato su opet izgubili: Dokaz su da penali nemaju veze sa srećom, hrabri i ofenzivni Talijani zasluženo slave divider

"Tako blizu", zaključak je Guardiana, čiji je kolumnist u svemu ovome pokušao pronaći i nešto pozitivno za Engleze.

"Nakon godinu i pol straha i izolacije nogomet je posljednjih nekoliko tjedana podsjetio da postoje i druge stvari, da se također može pronaći nada i toplina, da u prvom planu mogu biti i neke druge, ljepše priče."

U dobrom dijelu engleskih medija jutro poslije utakmice glavna je priča rasistički skandal koji su izazvali njihovi razočarani navijači.

"Engleska je bolesna, bolesna od poraza"

Naslov na Daily Mailu glasi: "Sve je završilo u suzama."

"Gorka je ironija to što je Gareth Southgate u 120. minuti uveo Rashforda i Sancha za pucanje jedanaesteraca, a oni su promašili obojica. U svečanoj loži princ George izgledao je slomljeno dok su ga tješili William i Kate. U okrutnom raspletu Southgate se ponovno suočio s penalima, oni će ga progoniti vjerojatno cijeli život", dodaje taj list.

The Athletic je možda i najpreciznije sumirao stvari:

"Engleska je bolesna, bolesna od poraza, bolesna od ljubavi i užasa nade. Nebo smo jučer oslikali pivom, pubovi su postali naše plesne dvorane, pjevali smo i vikali, grlili se i plakali, svi povezani za ove dragocjene trenutke. Engleska je izgubila, još jednom izgubila na penale koji umnogome oblikuju našu prošlost i stvaraju nam nelagodu."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider