Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
šteta...

Hrvatska izgubila od Engleske: Prvi poraz Vatrenih u povijesti na otvaranju Eura

Hrvatska reprezentacija poražena je od Engleske s 1:0 u 1. kolu Europskog prvenstva.

Hrvatska je porazom krenula na Europskom prvenstvu prvi put u povijesti. Engleska je bila bolja rezultatom 1:0, a pobjednički pogodak postigao je Raheem Sterling u 57. minuti.

Ovo je za Engleze prva pobjeda u povijesti na otvaranju Eura, a zanimljivo je to da drugo mjesto u grupi D možda bude bolje za protivnika u osmini finala jer se izbjegava skupina s Francuskom, Portugalom i Njemačkom.

Protiv jednog od favorita čitavog natjecanja Hrvatska je najvećih tijekom dvoboja bila u podređenom položaju. Engleski vezni red nametnuo se hrvatskom te preselio težište igre na polovicu terena koja je pripadala našim igračima, pa je u prvih pola sata lopta gotovo 70 posto vremena bila u nogama engleskih igrača.

 Hrvatska je, kao i na "generalnoj probi" prije tjedan dana protiv Belgije izgledala bezidejno u igri prema naprijed, dok protiv vrlo kvalitetnog suparnika nije mogla sačuvati svoju mrežu netaknutom.

Vratnica spasila Vatrene u 6. minuti

Ipak, prvu priliku na utakmici Engleska je stvorila iz protunapada, Sterling je u 6. minuti primio loptu na sredini igrališta, sjurio se prema našem kaznenom prostoru i pravodobno uposlio Fodena koji je dolazio s lijeve strane. Uslijedio je odličan udarac mladog veznjaka, a pogodak je spriječila vratnica.

Samo dvije minute potom nakon udarca iz kuta za Englesku, lopta je stigla do Philipsa koji je pucao sa 20-ak metara, ali Livaković je iako pokriven na vrijeme reagirao i odbio loptu.

gol expired Pogledajte brojke: Hrvatska je u samo jednoj kategoriji ispred Engleza i to u onoj nepoželjnoj divider

Uslijedilo je razdoblje igre u kojemu je i Engleska usporila tempo, kao da je i domaće igrače izmorila velika vrućina u Londonu, početkom susreta bilo je gotovo 30 stupnjeva celzija, pa je i Hrvatska malo došla do daha.

Jedini udarac prema suparničkom golu u prvom poluvremenu Hrvatska je uputila u 27. minuti, Vrsaljko je nekako uspio ubaciti loptu u kazneni prostor gdje ju je promašio Mings, no potom je Perišić pucao preko gola.

Jeste li zadovoljni igrom protiv Engleske?

Ukupno glasova:

Sterling iskoristio grešku naše obrane

Početkom nastavka Engleska je ipak povela. Stones je okomitom loptom pronašao Philipsa, ovaj je iskoristio poskliznuće jednog hrvatskog igrača, osvojio 15-ak metara i zatim upultio loptu u trk prema Sterlingu. Engleski napadač je odmah po ulasku u kazneni prostor pucao i svladao Livakovića.

Samo četiri minute potom Engleska je propustila veliku priliku i za drugi gol. Mount je iskrao na lijevom krilu, ubacio na drugu vratnicu gdje je natrčao kane, no najbolji engleski strijelac je sa samo pet metara prebacio vrata.

Jedinu pravu priliku za poravnanje Hrvatska je imala u 65. minuti, Kovačićev udarac s distance je blokiran, lopta je pala na nogu Rebiću, no njegov udarac sa 12 metara nije bio precizan.

Izmjene nisu dale ploda

Pokušao je zatim hrvatski izbornik Dalić i s izmjenama, ubacio je Vlašića, Brekala, Petkovića i Pašalića, ali Hrvatska nije uspjela stvoriti pritisak prema engleskom golu. U posljednjoj sekundi susreta Pašalić je zapucao prema golu, no i njegov je pokušaj prohujao preko grede.

Ovo je prvi put kako Hrvatska svoj nastup na EURU počinje porazom, 1996., 2008., 2012. i 2016. je pobjeđivala u svojim prvim nastupima dok je 2004. remizirala. Engleska je, pak, po prvi put EURO započela pobjedom.

U drugom susretu 1. kola ove skupine u ponedjeljak će u Glasgowu igrati Škotska i Češka.

Hrvatska će svoj sljedeći nastup igrati u petak 18. lipnja protiv Češke u Glasgowu, dok će četiri dana potom ponovno na Hampden Parku igrati i protiv Škotske.

 

 

ENGLESKA - HRVATSKA 1-0 (0-0)

LONDON. Stadion Wembley

GLEDATELJA: 22.500

SUDAC: Orsato (Italija)

STRIJELAC: 1-0 Sterling (57)

ENGLESKA: Pickford - Trippier, Mings, Stones, Walker - Rice, Phillips - Sterling (Calvert-Lewin, 90+2), Mount, Foden (Rashford, 70) - Kane (Bellingham, 82)

HRVATSKA: Livaković - Vrsaljko, Vida, Ćaleta-Car, Gvardiol - Brozović (Vlašić, 70) - Kramarić (Brekalo, 70), Modrić, Kovačić (Pašalić, 85), Perišić - Rebić (Petković, 78)

ENGLESKA - HRVATSKA 1:0

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Quiz Maker - powered by Riddle

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider