Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"On je fantastičan"

Olmo prošao put od junaka do tragičara: Enrique ga tješio i hvalio nakon utakmice

Olmo je promašio jedanesterac u raspucavanju protiv Italije u polufinalu Eura.

Nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca Italija je pobijedila Španjolsku s 5:3 te se plasirala u finale Europskog prvenstva 2020.

U regularnom dijelu utakmice Italija je povela pogotkom Federica Chiese u 60. minuti susreta, a 1:1 postavio je Alvaro Morata na asistenciju sjajnog Danija Olma u 80. minuti susreta.

Bivši igrač Dinama odigrao je sjajnih 120 minuta, asistirao je za izjednačujući pogodak koji je Španjolce odveo u produžetke, ali u ključnom trenutku poslao je loptu visoko preko vrata. Promašio je prvi jedanaesterac u raspucavanju.

Nakon utakmice izbornik Španjolske Luis Enrique pohvalio je svoju momčad, ali i Danija Olma, koji je odigrao sjajnu utakmicu.

"Ovo za nas nije tužna večer, samo nas je podsjetila da u nogometu možeš izgubiti ili pobijediti. Ne možemo očajavati. Prije Eura sam rekao da smo među osam momčadi koje mogu osvojiti naslov. Vraćamo se kući sa saznanjem da smo mogli biti pobjednici", rekao je pa se osvrnuo na dva igrača koja su promašila jedanaesterce u raspucavanju.

gol expired Pogledajte kako je zaštitarka zamijenila Bonuccija za navijača: Uslijedila je urnebesna reakcija zbunjenog Talijana divider

"Nemam što zamjeriti igračima. Alvaro je sjajan, želio je pucati jedanaesterac bez obzira na sve što je prošao na ovom natjecanju. Bio je odličan i postigao je pogodak. Dani Olmo bio je fantastičan. Vrlo je lukav, odličan između linija. Kompletan je igrač i važan za nas, jer može igrati na više pozicija", zaključio je Enrique.

Olmo se također oglasio nakon utakmice na svom profilu na Instagramu.

“Moramo biti ponosni na sve što smo postigli. Osjećam se privilegirano što sam imao ovo iskustvo s ovom sjajnom grupom. Siguran sam da ćemo opet imati novu priliku i da ćemo zajedno slaviti veliki stvari. Hvala svima koji su nas uvijek bodrili. Ovo je tek početak”, poručio je Olmo španjolskim navijačima.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider