Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pokrenuta istraga

Englezi iskalili bijes na tamnoputim mladim igračima koji su promašili penale: Komentari su gnjusni

Engleska je bila blizu osvajanja Eura na svom Wembleyju, ali prilikom raspucavanja jedanaesteraca nije imala dovoljno snage, znanja, koncentracije, hrabrosti…

Italija je osvojila Euro 2020. nakon što je na jedanaesterce bila bolja od Engleske. Poslije 120 minuta bilo je 1:1, a onda smo vidjeli pravi festival promašaja s bijele točke.

Azzurri su pogodili tri od svojih pet, a Englezi samo dva, pri čemu su promašili posljednja tri. Marcus Rashford pogodio je stativu, dok je Gianluigi Donnarumma obranio pokušaje Jadona Sancha i Bukaye Saka.

Ta činjenica što trojica tamnoputih igrača nisu uspjela realizirati jedanaesterac izazvala je rasističke komentare pojedinih Engleza koji se nisu mogli pomiriti s porazom.

gol expired Tragični engleski izbornik objasnio svoj potez s kraja utakmice: ''To je bila moja odluka'' divider

Rashfordu, Sanchu i Saki na Instagramu su, odmah poslije završetka utakmice, ostavljali komentare s majmunskim emotikonima.

Bilo je tu i uvreda izrečenih riječima koje su u međuvremenu maknute, ali nedovoljno brzo da se ne bi izrodio veliki skandal.

Engleski nogometni savez (FA) oglasio se priopćenjem:

gol expired Englezi su kukavički kalkulirali i zato su opet izgubili: Dokaz su da penali nemaju veze sa srećom, hrabri i ofenzivni Talijani zasluženo slave divider

"Oštro osuđujemo sve oblike diskriminacije i zgroženi smo internetskim rasizmom usmjerenim na neke naše igrače. Učinit ćemo sve što je u našoj moći da podržimo naše igrače, a istovremeno tražimo najstrože moguće kazne za sve odgovorne. Što se nas tiče, ne možemo biti jasniji – netko tko stoji iza ovakvog odvratnog ponašanja nije dobrodošao u praćenju naše reprezentacije."

U prijevodu, ako policija pronađe krivce, vrlo je izvjesno da će im FA barem na neko vrijeme, a možda i doživotno, zabraniti dolazak na utakmice engleske reprezentacije.

gol expired Mancini u suzama davao izjavu, Chiellini objasnio što je bio ključ ove drukčije Italije divider
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider