Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Stižu engleski specijalci

VIDEO Francuzi napokon počeli s deportacijama ruskih huligana

Rusija je dobila uvjetno izbacivanje s Eura i 150 tisuća eura novčane kazne.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ponovi li se incident s utakmice Rusija - Engleska, Rusi će biti diskvalificirani s Europskog prvenstva. Kazna UEFA-e odnosi se samo na incident na stadionu. Podsjetimo, ruski su huligani napadali engleske navijače po Marseilleu.

"Ne želimo da nas izbace sa Eura, zbog ovakvih situacija. Razumijemo da se takve stvari događaju uvijek ima pirotehnike i manjih sukoba, ali ovo... Moramo se i mi i naši navijači fokusirati na to da nam pruže što bolju podršku kako bi i mi mogli dati najbolje što možemo. Bilo bi jako glupo da nas izbace zbog takvih događaja", poručio je ruski reprezentativac Artem Dzyuba.

Deset osoba koje su sudjelovale u neredima izašlo je pred suca, a tek njih 6 dobilo je zatvorsku kaznu u trajanju od jednog do tri mjeseca. Kaos u Marseilleu koji je trajao tri dana osvanuo je i na YouTubeu, jer jedan je Rus dio napada snimio kamerom. Nevjerojatno, ali Francuzi nisu pritvorili ni jednog ruskog huligana.

Tužilaštvo: Rusi su pripremljeni za brze i nasilne akcije

Tek u utorak ujutro počela je deportacija i do sada je deportirano 29 ruskih huligana za koje se pretpostavlja da su sudjelovali u neredima.

"Bilo je oko 150 ruskih navijača koji su zapravo huligani i navikli su na takvo ponašanje, odnosno trenirani su za to. Nekoliko ih je došlo u zračnu luku, gdje im je zabranjen ulazak. Nažalost, ostali su došli drugim prijevoznim sredstvima. Pripremili su se za brze i nasilne akcije. Zato nam je teško uhititi ih", izjavio je Brice Robin, tužitelj iz Marseillea.

Francuske vlasti koje žele zaustaviti nasilje za vrijeme Eura, uvele su i zabranu točenja alkohola u blizini stadiona i u navijačkim zonama. Za sigurnost posjetitelja tijekom Eura brine čak 90 tisuća policajaca, a tu su i specijalne postrojbe, vojske ali i brojni agenti privatnih zaštitarskih tvrtki.

Stižu engleski specijalci

I dok je osiguranje fokusirano na moguće teroriste, navijačke najave sukoba su im promaknule.

Tako je u poslijepodnevnim satima utorka došlo do novog sukoba, ovaj put u Lilleu gdje su Rusi napali Engleze i Velšane.

Reporter Nove TV Stipe Sladoljev u Dnevniku Nove TV osvrnuo se na čitavu situaciju.

"Dok smo mi ovdje u idiličnom Deauvilleu slušali te nevjerojatne vijesti iz Marseillea, UEFA je napokon donijela odluku i odlučila da su krivi ruski navijači za te nerede. Treba naglasiti da se UEFA-ina odluka odnosi samo na nerede na stadionu za onaj sukob koji se dogodio nakon utakmice Engleska - Rusija. U to, francuske vlasti će deportirati između 30 i 50 ruskih huligana iz Francuske, a iz Engleske stiže dodatni policijski odred specijalno utreniran za sukobe huligana", kazao je Stipe Sladoljev.

Raspored, rezultati i tablice
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider