Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Spremni za veliku utakmicu

Deschamps i Santos vjeruju u pobjedu: 'Kritizirali su nas, a sad igramo finale'

Igra Francuza i Portugalaca na početku Eura bila je kritizirana, a sada igraju za naslov europskog prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Večeras (21 sat) na Saint-Denisu Portugal i Francuska igraju finale Europskog nogometnog prvenstva. Španjolci i Nijemci jedini imaju po tri naslova europskog prvaka, a danas u to društvo mogu ući i Francuzi.

"Imamo priliku postati europski prvaci i moramo je iskoristiti", istaknuo je francuski izbornik Didier Deschamps i dodao:

"Igrači znaju koliko su privilegirani jer igraju u finalu i to na domaćem terenu u Parizu!"

Kakvu je taktiku francuski izbornik pripremio za Portugalce.

"Nismo trošili mnogo vremena na taktici, glavno je da se igrači oporave. Siguran sam da će oni biti spremni za veliku utakmice", rekao je Deschamps.

Igra Francuza i Portugalaca na početku Eura bila je kritizirana, a sada igraju za naslov europskog prvaka.

"Portugal nije slučajno u finalu. Baš kao i ni mi. Portugalci su kritizirani na otvaranju Eura, a sada igraju u finalu. Imaju iskusnu momčad koja može promijeniti svoj sustav igre i kvalitetno se suprotstaviti protivnicima. Njihova je obrana čvrsta, a loptu ne pokušavaju oduzeti visoko", istaknuo je francuski izbornik Didier Deschamps.

Portugalski izbornik Fernanado Santos ističe kako je njegova reprezentacija ispunila cilj - finale. Sada želi osvojiti Euro!

"Čvrsto vjerujemo kako možemo uspjeti i osvojiti naslov. Želimo sve Portugalce učiniti sretnim", rekao je Santos.

"Od početka turnira sam govorio da postoje tri favorita, Francuska, Španjolska i Njemačka, ali i da postoje drugi favoriti iz sjene među kojima je i Portugal", dodao je portugalski izbornik.

Santos zna snagu francuske reprezentacije, ali i on ima igrače koji mogu riješiti utakmicu.

"Francuzi imaju vrhunske nogometaše, koji igraju u velikim klubovima. Svaki igrač može napraviti razliku na terenu. Međutim, Portugal također ima jaku momčad i igrače koji mogu odlučiti pobjednika", istaknuo je portugalski izbornik Fernanado Santos.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider