Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pjaca objasnio sporni detalj

Kapetan smiruje euforiju: Napravili smo veliki rezultat, ali tek smo na početku

Hrvatska je upisala veliku pobjedu protiv Španjolske za osvajanje skupine D, no to je tek prvi korak prema velikom rezultatu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska nogometna reprezentacije priredila je u utorak u Bordeauxu pravu senzaciju kada je s petoricom novih igrača u momčadi, bez Luke Modrića i Marija Mandžukića, svladala Španjolsku s 2:1 i osvojila skupinu D. Kapetan Darijo Srna, koji igra svoje posljednje natjecanje u hrvatskom dresu, bio je jako zadovoljan pobjedom, no isto tako je odmah spustio na zemlju euforiju koja je zavladala u Hrvatskoj.

"Velika pobjeda, veliki dan za hrvatski nogomet, ali nema opuštanja. Ne treba stvarati euforiju, jedna pobjeda ne znači puno, mi smo ovdje došli napraviti veliki rezultat", kaže kapetan koji je posebno pohvalio navijače.

"Bili su fantastični, bodrili su nas od prve do zadnje minute, doista nam puno znače. Dobro je što nije bilo nikakvih problema", rekao je Srna pa čestitao mladićima poput Roga, Jedvaja i Pjace koji su gurnuti u vatru.

"Čestitam mladim igračima koji su ušli s klupe i odigrali veliku partiju. Treba spustiti loptu na zemlju, dobro se odmoriti, pripremiti i nastaviti u boj, u boj..", poručio je kapetan Srna.

Raspored, rezultati i tablice

Mlađahni Marko Pjaca odigrao je veliku partiju, izvozao je Španjolce u više od nekoliko navrata i ostavio odličan dojam.

"Napravili smo sjajnu stvar, to je pobjeda koja će odjeknuti. Izbornik je osvježio momčad, a mi smo pokazali da se na nas može računati. Pokazali smo da imamo dugu klupu", kaže Pjaca i ističe:

"Igramo odličan nogomet, stvarno smo moćni".

Na pitanje je li bio jedanaesterac na njemu kaže:

"Ne znam, ali kontakta je sigurno bilo. Njima je svirao, ali nećemo o suđenju, dobro je završilo i ne treba sad to razvlačiti".

Hrvatska je ovom pobjedom izborila lakši dio ždrijeba.

"Koga god da dobijemo u osmini finala moramo biti sto posto koncentrirani. Ne smijemo se opustiti", upozorio je Pjaca.

Možda i ključni trenutak utakmice dogodio se u 72. minuti kada je Danijel Subašić obranio jedanaesterac Sergiu Ramosu pri rezultatu 1-1.

Pomoć hrvatskoj 'jedinici' stigla je s klupe za pričuve gdje je sjedio Luka Modrić. Veznjak Real Madrida kazao je kapetanu Dariju Srni gdje će Ramos pucati, a Srna je dotrčao do Subašića i nešto mu šapnuo u uho.

benGOLka

"Luka mi je poručio da pričekam i odem u svoju desnu stranu i tako je i bilo," otkrio je Subašić, dodavši:

"Analizirali smo kako Španjolci pucaju kaznene udarce, međutim jedanaesterci su uvijek lutrija," kazao je vratar hrvatske vrste i Monaca.

Zanimljivo, Ramos se naljutio na Luku i nakon utakmice mu je prišao i tražio svoju 'pravdu'.

Subašić je naglasio kako su 'vatreni' stigli do pobjede premda su igrali s petoricom novih igrača u sastavu.

"Nedostajali su nam glavni igrači, ali ovi mladi dečki su pokazali da su s razlogom ovdje," poručio je Subašić.

Hrvatsku sada čeka osmina finala u Lensu, a protivnik je još uvijek nepoznat.

"Nema veze, idemo ovo ponoviti. Utakmicu po utakmicu," dodao je.

Jedan od igrača koji je upisao prve minute na EURO-u je Marko Rog.

"Presretan sam. Kako ne bi bio sretan kada te izbornik nagradi ovakvom utakmicom. Imao sam pozitivnu tremu na početku, ali kada je utakmica krenula nisam razmišljao protiv koga igram," kazao je veznjak Dinama kojem su s druge strane stajali Andres Iniesta, David Silva i Cesc Fabregas.

"To su genijalni igrači, odlično se kreću. Baš kao i cijela Španjolska. Imaju sjajan vezni red, odlične braniče. A kada im jedan Isco ne igra, onda znate o kakvoj je momčadi riječ. No, mi smo pokazali da znamo, da imamo vrijednost i u ovako velikoj i važnoj utakmici stigli smo do pobjede", završio je Marko Rog.

Golmanija

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider