Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Oprao' Čačića

Ćiro za Novu TV: Čačić je od Portugala napravio prvake, nikad to nije smio izgubiti

Gost Dnevnika Nove TV bio je Ćiro Blaževića, čovjek koji zna kakav je osjećaj vratiti se u domovinu nakon povijesnog rezultata na velikom natjecanju i uz doček više desetaka tisuća navijača.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ćiro se za Novu TV osvrnuo na finale Eura, Cristiana Ronalda i još jednom prokomentirao izbornika Čačića i nastup hrvatske reprezentacije u Francuskoj.

Gospodine Blažević, je li vas iznenadio trijumf Portugalaca?

''Mene itekako. Ja uopće nisam vjerovao da je to moguće. Ali u nogometu je stvarno sve moguće i na koncu ne možemo nego konstatirati da su zasluženo došli do naslova prvaka Europe.

Kako ste vidjeli finale?

''Nema nikakve dvojbe da su Francuzi bili kvalitetnija ekipa, moćnija, ali nažalost to nije dugo trajalo i evidentno je da najveću zaslugu za ovaj trijumf ima trener Santos. On je uistinu besprijekorno vodio utakmicu i mađioničarski znao kad treba koga ubaciti. I sve je pogodio.

Nakon utakmice Hrvatske i Portugala rekli ste za Santosa 'to je stari trenerski mačak'. Dokazao je to i u nastavku turnira.

''On je apsolutno jedan taktičar, jedan nogometni strateg i mislim da je najzaslužniji što su oni zauzeli ovako visoku poziciju. Nisam uopće vjerovao da će moći pobijediti Francuze. Stanoviti postotak šansi za Portugal je bio puno veći kad je Ronaldo izašao. Primjerice, kroz svoju dugačku karijeru kad god sam ostao s igračem manje, dobio bih utakmicu. Oni su svi dali deset posto više zato jer im je Ronaldo nedostajao. I to je, vjerujte mi, prevagnulo. Nisam bio skeptičan vizavi njih kad je Ronaldo definitivno napustio igru.

Kako ste doživjeli Ronalda u ulozi trenera?

On je u toj prilici, ali i već malo ranije pokazao da je on sušta suprotnost od onoga kakvim su ga htjeli predstaviti. On je jedan čovjek od srca, vrlo sentimentalan i plemenit. Ja imam velike simpatije prema njemu, a nisam ih imao. Živio je s njima.

Jedni u Hrvatskoj danas kažu ''sad nam je lakše, jer ispali smo od europskog prvaka', a drugi 'još nam je gore, jer vidimo kakvu smo šansu propustili''. U koju skupinu vi spadate?

''Gledao sam Čačića kako kaže ''sad se vidi da smo mi izgubili od europskih prvaka''. Pa on je napravio europske prvake. On nikad nije smio izgubiti od ovog Portugala. Nikad pa ni onda. I normalno da smo mi njih zahuktali, a bili su deklasirani u odnosu na hrvatsku reprezentaciju, gdje je cijeli svijet vjerovao da samo Hrvati mogu biti prvaci Europe. Ja sam to propagirao stalno, to su naši igrači vjerovali, ali ne mogu igrači u datom trenutku bez jednog poteza od trenera. Jer mi smo od jednog debakla napravili uspjeh. Pa jedan Island, Poljska i Wales su ispred nas'', zaključio je Ćiro Blažević.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider