Automoto
SPORTOVI
Automoto
Službena potvrda

Upalio Alonsov pritisak: Povratak šampionskom motoru

Dvostruki svjetski prvak bio je silno nezadovoljan ovogodišnjim izdanjima i za iduću sezonu dobio je što je tražio.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Britanska ekipa McLaren na kraju ove sezone prekida suradnju sa Hondom, a u idućoj sezoni Formule 1 koristit će Renaultove motore.

McLaren se vratio Hondinim motorima 2015. godine nadajući se da će se ponoviti uspjesi koje su ostvarili u razdoblju od 1988. do 1993., kada su njihovi vozači osvojili četiri naslova svjetskih prvaka (Ayrton Senna 1988., 1990., 1991. te Alain Prost 1989.). Tako će sljedeće sezone Alonso voziti McLarenov bolid sa Renaultovim motorom, a upravo je u Renaultu bio svjetski prvak 2005. i 2006. godine.

No, u posljednje tri sezone McLaren je sa Hondinim motorima imao katastrofalne rezultate. Prvi vozač McLarena Fernando Alonso bio je najglasniji u pritužbama na Hondine motore navodeći kako su preslabi i nepouzdani.

U ovoj sezoni, premda je McLaren zbilja katastrofalan, Alonso je uspio osvojiti 10 bodova. Na Velikoj nagradi Azerbajdžana je bio deveti, a najbolji rezultat ostvario je na Velikoj nagradi Mađarske osvajanjem šestog mjesta.

Bottas i iduće sezone u Mercedesu

Novostima iz Formule 1 dodajmo i kako je Mercedes objavio da će za njih i iduće sezone voziti Valtteri Bottas.

Finac je u Mercede stigao početkom ove godine kao zamjena za Nicu Rosberga koji je otišao u mirovinu nakon osvajanja prvog naslova svjetskog prvaka.

"Njegovi nastupi su u stalnom usponu i nismo mnogo razmišljali kada je trebalo produžiti ugovor. Bonus je i to što je Valtteri izgradio odličan odnos s našim prvim vozačem Lewisom Hamiltonom", stoji u priopćenju šefa momčadi Tota Wolffa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider