Automoto
SPORTOVI
Automoto
Brutalna vožnja

Sve je bilo izjednačeno, a onda je Hamilton čudesnim krugom "uništio" konkurenciju

Iza nas su prve ovosezonske F1 kvalifikacije...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Lewis Hamilton će u prvu utrku nove sezone Formule 1 - Veliku nagradu Australije - startati s pole-positiona.

Aktualni svjetski prvak odvozio je najbrži krug ikad na stazi Albert Park, s vremenom 1:21.164.

Drugo vrijeme ostvario je Kimi Raikkonen (1:21.828), a s treće startne pozicije u utrku će krenuti Sebastian Vettel (1:21.838).

Inače, nekoliko minuta prije kraja kvalifikacijskog treninga bila je velika gužva u vrhu. Hamilton, Vettel i Max Verstappen bili su unutar 100 tisućinki sekunde, ali onda je Britanac spojio strašan krug i postavio nenadmašno vrijeme kojemu se najbliže uspio približiti Raikkonen.

Verstappen će krenuti četvrti, a njegov momčadski kolega Daniel Ricciardo osmi, zbog kazne od tri mjesta koju je dobio nakon pretjerane brzine i ignoriranja upozorenja sudaca na slobodnim treninzima.

Ricciardov pad u poretku znači da će peti startati Kevin Magnussen, a to je najbolja startna pozicija u povijesti za momčad Haasa. Prilikom predstavljanja svog bolida iz Haasa su dali do znanja da pucaju visoko u ovoj sezoni, a već na prvim kvalifikacijama su se iskazali, jer odmah iza Magnussena će, sa šestog mjesta, krenuti Romain Grosjean.

Odličan je bio i Renault čija su obojica vozača uspjeli dohvatiti završni krug kvalifikacija. Nico Hulkenberg će krenuti sedmi, a Carlos Sainz deveti.

Valtteri Bottas, Hamiltonov momčadski kolega iz Mercedesa, izletio je sa staze u drugom dijelu treninga te nakon toga nije ni izlazio iz boksa. U utrku će startati s 10. mjesta.

Startne pozicije za Veliku nagradu Australije:

1. Hamilton
2. Raikkonen
3. Vettel
4. Verstappen
5. Magnussen
6. Grosjean
7. Hulkenberg
8. Ricciardo
9. Sainz
10. Bottas
...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider