Automoto
SPORTOVI
Automoto
Kao razglednice...

Spektakularne fotografije: Počeo je najglamurozniji vikend u Formuli 1

U četvrtak je bilo zagrijavanje, ono najbolje tek nas čeka u subotu i nedjelju.

Na ulicama Monte Carla ovog četvrtka i službeno je započeo Grand Prix vikend uoči nadolazeće Velike nagrade Monaca. Riječ je o najprestižnijoj i najglamuroznijoj utrci ne samo u Formuli 1 nego i u cjelokupnom automotosvijetu.

U nedjelju je na rasporedu sama utrka, šesta u ovoj F1 sezoni, koja zasad protječe u izrazitoj dominaciji Mercedesa.

U tom se tonu nastavilo i ovog četvrtka na prvim slobodnim treninzima. Velika nagrada Monaca specifična je po tome što se, za razliku od svih ostalih utrka, ovdje slobodni treninzi ne održavaju u petak, nego u četvrtak, dok je petak rezerviran za raznorazne marketinške aktivnosti, druženja sa sponzorima i posjet vozača i članova momčadi raznim događanjima.

Na oba treninga najbrži je bio aktualni svjetski prvak i vodeći u poretku vozača Lewis Hamilton. Na prvom su u manje od 10 stotinki u odnosu na njega ušli Max Verstappen i Valtteri Bottas, dok je na drugom Mercedes baš pokazao zube konkurenciji – Hamilton je bio prvi, Bottas drugi, a trećeplasirani Sebastian Vettel u Ferrariju sa zaostatkom većim od pola sekunde.

Treći trening na rasporedu je u subotu s početkom u 12:00, kvalifikacije počinju isti dan u 15:00, dok je start utrke predviđen za nedjelju u 15:10 po našem vremenu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider