Automoto
SPORTOVI
Automoto
Bio je to horor

Sjećate se nje? Jedva preživjela užasnu nesreću, a godinu i pol kasnije ispisuje povijest

Mlada Njemica imala je strašne ozljede, u prvi mah nije se znalo ni hoće li preživjeti.

Svjetski povratak godine - nagrada je koju je nedavno na dodjeli Laureusa primila Sophia Flörsch.

Ova 19-godišnja Njemica široj je javnosti postala poznata u studenom 2018. kada je doživjela stravičnu nesreću na utrci u Macauu. U četvrtom krugu došlo je do jednog kontakta s bolidom koji je vozio Jehan Daruvala, što je Sophijin bolid katapultiralo u zrak i lansiralo kroz zaštitnu ogradu.

Proletjela je poput metka, te izazvala šok i nevjericu kod prisutnih gledatelja. Na kraju se ispostavilo da je do kontakta s Daruvalom došlo jer je on usporio zbog pogrešno prikazanih žutih zastava, koje označavaju opasnost na stazi i vozačima daju naredbu da uspore.

U prvi mah mnogi su se pitali je li preživjela. Srećom, jest, a dijagnosticiran joj je prijelom kralježnice i morala je biti podvrgnuta operaciji koja je potrajala čak 17 sati.

Prva žena koja će se utrkivati u Formuli 3

Započela je poslije toga s rehabilitacijom i uspješno ju privela kraju, a u međuvremenu se vratila onome što najviše voli - utrkivanju. Budući da je pokazala odličnu brzinu, dobila je povjerenje momčadi Campos Racing i postat će prva žena koja će se natjecati u Formuli 3.

Poslije potpisa ugovora bila je presretna:

"Sretna sam što ću se utrkivati u prvenstvu Formule 3. Bit će mi to prva sezona u stvarnom automobilu Formule 3, s Pirellijevim gumama, DRS-om i Mecachrome motorom. Zasad nemam niti dana testiranja i morat ću puno učiti, radujem se utrkivanju s najboljim vozačima."

Inače, Sophia je 2015. debitirala u prvenstvu Ginetta Junior i postala najmlađa osoba koja je pobijedila u utrci te serije, a također je i prva vozačica koja je u Formuli 4 zarađivala na temelju plaćanja po bodovnom učinku. Uskoro će dobiti priliku na višoj razini, u Formuli 3.

Na ovom videu pogledajte Sophijinu nesreću iz nekoliko različitih kutova:

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider