Automoto
SPORTOVI
Automoto
Dok je sezona na čekanju...

Sjajna ideja: Formula 1 se uključuje u projektiranje i proizvodnju respiratora

Ne zna se kad će početi i hoće li uopće biti Formule 1 u ovoj sezoni.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sedam momčadi Formule 1 sa sjedištem u Velikoj Britaniji pokrenulo je projekt nazvan Pitlane (boks), kojim odgovaraju na poziv Vlade i uključuju se u proizvodnju medicinske opreme, prvenstveno respiratora, potrebne za borbu protiv pandemije bolesti COVID-19 izazvane koronavirusom.

U projekt su uključeni Mercedes, Red Bull, McLaren, Renault, Racing Point, Haas i Williams, njihovi tehnološki ogranci, kao i vodstvo Formule 1.

"Slijedeći odluke britanske Vlade, projekt PItlane je usredotočen na tri područja rada. Ta područja variraju od preinake postojećih medicinskih aparata, podrške u povećanju proizvodnje respiratora prema poznatim nacrtima, do ubrzanog osmišljavanja i izgradnje prototipova novih uređaja za licenciranje i moguću proizvodnju", stoji u priopćenju F1.

"Jedinstvena sposobnost Formule 1 da ubrzano odgovori na inženjerske i tehničke izazove dopušta nam da se nadovežemo na dosadašnje inženjerske odgovore u industriji."

U priopćenju se zaključuje da svih sedam momčadi "ostaje spremno sudjelovati i u ostalim područjima koja zahtijevaju brz, inovativan tehnološki odgovor na jedinstvene izazove pred koje nas stavlja pandemija COVID-19".

Početak sezone u Kanadi?

Inače, pandemija koronavirusa potpuno je izneredila kalendar nove sezone oktanskog cirkusa. Zasad je sedam utrka odgođeno, a jedna (Velika nagrada Monaca) i definitivno je otkazana i neće se niti voziti u 2020. godini.

Trenutna je situacija da će, ukoliko ne bude novih odgoda, nova sezona započeti 14. lipnja u Montrealu Velikom nagradom Kanade.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider