Automoto
SPORTOVI
Automoto
Weberu pole-position

Schumi najbrži, ali odrađuje kaznu: Sad sam vam svima dokazao!

Australski pilot Red Bulla Mark Webber startat će s prve pozicije na šestoj ovosezonskoj utrci Svjetskog prvenstva Formule 1, Velikoj nagradi Monaka na ulicama Monte Carla...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na službenom kvalifikacijskom treningu najbrže je vrijeme iznenađujuće ostvario sedmerostruki svjetski prvak Michael Schumacher s vremenom 1:14.301. Schumacheru bi to bio 69. pole-position u karijeri da ne mora odslužiti kaznu zadobivenu na Velikoj nagradi Španjolske.

Tada je, podsjetimo, proglašen krivim za sudar s Brunom Sennom i startat će s pet mjesta lošije pozicije, odnosno šestog mjesta. Webber je za Schumacherom zaostao 80 tisućinki sekunde, ali je zbog kazne Nijemcu došao do desetog pole-positiona u karijeri.

Do Webbera u prvom startnom redu bit će drugi pilot Mercedesa Nico Rosberg koji je zaostao 147 tisućinki sekunde za Schumacherom. Iz drugog startnog reda krenut će Lewis Hamilton (+0.282) i Romain Grosjean (+0.338).

Po vremenima iza njihovih leđa slijede dva Ferrarijeva vozača Fernando Alonso i Felipe Massa, ali će se zbog kazne Schumacher ugurati između njih.

Kažimo da dvostruki uzastopni svjetski prvak Sebastian Vettel nije niti izlazio na stazu u trećoj kvalifikacijskoj rundi, te će startati deveti, dok će pobjednik VN Španjolske Pastor Maldonado unatoč devetom ostvarenom najboljem vremenu krenuti 19. zbog kazne od 10 mjesta zadobivene zbog incidenta na trećem slobodnom treningu.

Dodajmo i da svjetski prvak iz 2009. godine Jenson Button iznenađujuće uopće nije uspio izboriti treću rundu kvalifikacija i startat će 12., dok će Sauberov Sergio Perez zbog sudara u prvom kvalifikacijskom krugu startati posljednji 24.

Nedjeljna utrka na rasporedu je u 14 sati. (TS) 

VN Monaka, rezultati službenog kvalifikacijskog treninga:

1. Michael Schumacher (Mercedes) 1m14.301s
2. Mark Webber (Red Bull-Renault) 1m14.381s
3. Nico Rosberg (Mercedes) 1m14.448s
4. Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) 1m14.583s
5. Romain Grosjean (Lotus-Renault) 1m14.639s
6. Fernando Alonso (Ferrari) 1m14.948s
7. Felipe Massa (Ferrari) 1m15.049s
8. Kimi Räikkönen (Lotus-Renault) 1m15.199s
9. Pastor Maldonado (Williams-Renault) 1m15.245s
10. Sebastian Vettel (Red Bull-Renault) bez vremena 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider