Automoto
SPORTOVI
Automoto
Brutalna dominacija

Samo jedan čovjek može "spasiti" ovogodišnju sezonu Formule 1

Poslije kratkotrajnog "izleta" u Kanadu Formula 1 se opet vratila u Europu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Formula 1 stigla je do svoje devete ovosezonske postaje. Pred nama je Velika nagrada Austrije, koja dolazi samo tjedan dana poslije još jedne demonstracije moći Mercedesa.

Protekle nedjelje gledali smo jednu od najdosadnijih utrka u novijoj F1 eri, Mercedes je imao prvi startni red, te dvije pozicije je obranio i onda je Lewis Hamilton lakoćom trijumfirao.

Bila je to njegova već šesta pobjeda u sezoni, a Mercedes je nastavio svoju nevjerojatnu seriju: osam utrka - osam pobjeda.

Toliko to lako izgleda i toliko frustrirajuće djeluje na konkurenciju da su u Mercedesovom najvećem rivalu Ferrariju već potpisali kapitulaciju. Ne žele to naglas reći, ali prema nekim izjavama koje u posljednje vrijeme stižu iz Maranella, digli su ruke od ove sezone. A i da nisu, uzaludno bi im bilo nadanje.

Svakom tko iole prati ovaj sport jasno je da će Mercedes odnijeti i konstruktorski i vozački naslov prvaka ove sezone, pa jedino pitanje ostaje hoće li kao broj jedan završiti Lewis Hamilton ili Valtteri Bottas.

Može li / smije li Bottas ponoviti Rosberga?

Upravo je 30-godišnji Finac najveća uzdanica svih onih koji su željni pravog utrkivanja i napete borbe za naslov prvaka da se može spasiti ova sezona. Konkretno, da se može ponoviti 2016. godina kada su se dva vozača Mercedesa (Hamilton i Nico Rosberg) praktički do posljednjih krugova posljednje utrke borili za naslov.

Iz Mercedesa su u nekoliko navrata davali do znanja kako ne misle nametati unutarmomčadske odredbe i favorizirati peterostrukog svjetskog prvaka Hamiltona, ali to ćemo tek (možda) imati priliku provjeriti, ukoliko se malo zagužva u poretku i Bottas uspije smanjiti zaostatak te povećati pritisak na Hamiltona.

Ono što je posve jasno je to da Britanac želi prestići Michaela Schumachera po broju naslova svjetskog prvaka. Legendarni Nijemac ih ima sedam, a Hamilton ove sezone juri po svoj šesti i nikako ne bi htio da mu planove pokvari momčadski kolega.

Neke nove odgovore bismo mogli saznati ove nedjelje na austrijskom Spielbergu.

Poredak vozača:

1. Lewis Hamilton (VB/Mercedes) 187 bodova
2. Valtteri Bottas (Fin/Mercedes) 151
3. Sebastian Vettel (Njem/Ferrari) 111
4. Max Verstappen (Niz/Red Bull) 100
5. Charles Leclerc (Mon/Ferrari) 87
6. Pierre Gasly (Fra/Red Bull) 36
7. Carlos Sainz Jr. (Špa/McLaren) 26
8. Daniel Ricciardo (Aus/Renault) 22
9. Kimi Räikkönen (Fin/Alfa Romeo) 17
10. Kevin Magnussen (Dan/Haas) 14
...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider