Automoto
SPORTOVI
Automoto

Raikkonen: Uživao sam, možda se više niti ne vratim

Svjetski prvak iz 2007. godine Kimi Raikkonen je potvrdio da će sljedeće Svjetsko prvenstvo u Formuli 1 proći bez njega, te ujedno izrazio mogućnost trajnog umirovljenja...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Već otprije je bilo jasno da će dolaskom Fernanda Alonsa u Ferrari, 'hladni Finac' biti označen viškom, pa je Raikkonen krenuo u pregovore s momčadi McLarena za koju je nastupao od 2002. do 2006. godine. U trenucima pregovaranja podvukao je da će tim iz Wokinga biti jedini kojem će dati šansu u pregovorima, a u protivnom će uzeti odmora od Formule 1, što se nakon potpisa aktualnog prvaka Jensona Buttona za McLaren i dogodilo.

Uživao sam u Formuli 1 i još uvijek imam ambicija

'Nisam mogao dogovoriti uvjete suradnje s McLarenom, pa sam odlučio pauzirati godinu dana. Da budem krajnje iskren, u Formulu 1 ću se vratiti 2011. samo pod uvjetom bude li mjesta u momčadi koja kandidira za najviše rezultate', objasnio je Finac.

'Ne želim voziti samo kako bih upotpunio broj vozača, takvo me što ne zanima. Preda mnom ima još vremena za odluku, vidjet ćemo što donose mjeseci koji su pred nama', dodao je.
Button je za McLaren, navodno, potpisao za manje novca u odnosu na ono što je Raikkonen tražio.

'Mislim da je dobar vozač taj koji čini razliku. Pogledate li samo kako je prošle sezone natjecanje bilo izjednačeno, onda je jasno da prednost stvara vozač koji može ostvariti vrijeme dvije desetinke brže u odnosu na konkurenciju, što predstavlja mnogo pri raspodjeli pozicija. Dvije desetinke sekunde mogu činiti razliku između pobjede i poraza', rekao je Finac.

'Uživao sam u Formuli 1 i još uvijek imam ambicija kada je ona u pitanju. Vrata su otvorena, vidjet ćemo što budućnost donosi', zaključio je Raikkonen koji će se vjerojatno sljedeće sezone okušati u Svjetskom reli prvenstvu (WRC).
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider