Automoto
SPORTOVI
Automoto
Mijenjajte gume

Pobuna protiv Pirellija uspjela: Nitko ne želi četiri odlaska u boks

Talijanski proizvođač Pirelli najavio je da će od Velike nagrade Kanade, 9. lipnja, promijeniti kvalitetu guma u Formuli 1 u nastojanju da smanji njihovu razgradnju tijekom utrka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pirelli je posljednjih dana na udaru žestokih kritika zbog guma kojima opskrbljuje najelitnije automobilističko natjecanje. Nakon VN Španjolske prošli vikend mogle su se čuti ocjene kako je smisao Formule 1 prestalo biti utrkivanje i kako je sada najvažnije što bolje sačuvati gume.

>> Gazda Red Bulla 'popljuvao' F1: 'To više nema veze s utrkivanjem!'

U Barceloni su, primjerice, vozači četiri puta ulazili u boksa na promjenu guma što je dosita rijetko zabilježen slučaj.

Iz Pirellija su stoga obećali da će od Montreala osigurati momčadima novu komponentu guma koja bi ipak trebala biti izdržljivija.

''Nikad nam nije bila namjera da dođemo do utrka s četiri ulaska u boks i zato ćemo napraviti određene promjene. Uzet ćemo dio dizajna ovosezonskih guma, ali ćemo uključiti i elemente guma iz 2011. i 2012. koje su se pokazale dobrima. Želimo se vratiti na utrke s dva ili tri zaustavljanja'', poručio je direktor motosporta u Pirelliju Paul Hembery.(TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider