Automoto
SPORTOVI
Automoto
Bahrein bez publike. A oni?

Panika u Formuli 1, trojica na testiranju: Hoće li se odgoditi prva utrka sezone?

Ove nedjelje trebala bi započeti nova sezona Formule 1.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U rano nedjeljno jutro, u 6:10 po hrvatskom vremenu, trebala bi započeti Velika nagrada Australije, prva utrka nove sezone Formule 1.

Kažemo trebala jer proteklih dana ništa nije sigurno s obzirom na epidemiju koronavirusa uslijed koje se praktički svakog sata odgađaju sportska natjecanja diljem svijeta.

Prisustvo koronavirusa potvrđeno je i u Australiji, gdje se organizatori utrke nisu odlučili na potez kao njihovi kolege u Bahreinu, gdje će se voziti bez gledatelja.

gol expired Koronavirus utječe i na F1: Jedna utrka odgođena, druga bez gledatelja divider

Ipak, u ovih nekoliko dana do same utrke štošta se može promijeniti, a pitanje je kako će reagirati Australci ako se dokaže pojava koronavirusa u F1.

Naime, po dolasku u Melbourne trojica članova osoblja momčadi (dvojica iz Haasa, jedan iz McLarena) pokazivali su simptome koronavirusa te su nad njima odmah obavljena testiranja. Stavljeni su u karantenu, a nalazi se čekaju.

"Jedan član naše ekipe samoinicijativno se izolirao u hotelu. Riječ je o mjeri opreza u skladu s našim pravilima. Čekamo rezultate testova i trenutačno nemamo neki vremenski okvir u sklopu kojeg bi sve moglo biti gotovo, a što se tiče ostatka momčadi, sve funkcionira prema uobičajenom rasporedu", poručili su iz McLarena.

Prvi slobodni treninzi na stazi Albert Park počinju u noći sa četvrtka na petak, u subotu u 7:00 po našem vremenu počinju kvalifikacije, a početak utrke je u nedjelju u 6:10.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider