Automoto
SPORTOVI
Automoto
Još ćemo pričekati

Odgođene još dvije utrke: F1 sezona trebala bi početi na stazi gdje se nije vozilo 35 godina

Prve četiri utrke nove sezone su, što otkazane što pomaknute, pa sada 3. svibnja figurira kao datum kada bi se trebala voziti prva utrka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Koronavirus umnogome je ispremiješao raspored utrka na startu nove sezone Formule 1.

Još prije mjesec dana stigla je vijest kako se odgađa Velika nagrada Kine koja se trebala voziti 19. travnja, kao četvrtka utrka u kalendaru.

Zatim su organizatori Velike nagrade Bahreina, inače prvotno zamišljene kao druge utrke sezone, odlučili da će se kod njih voziti, ali bez gledatelja.

A onda je ovog petka stigla vijest kako je otkazana prva utrka sezone, Velika nagrada Australije koja se trebala voziti ove nedjelje 15. ožujka. Australci su se dugo lomili oko toga da li odgoditi utrku ili ne, ali nakon što je potvrđeno da je jedan član momčadi McLaren pozitivan na koronavirus, čelni ljudi Formule 1 presjekli su njihova nagađanja i otkazali utrku, što u prijevodu znači da ove godine nećemo imati VN Australije.

Paralelno s tim, donesena je i odluka da se odgađaju Velika nagrada Bahreina i Velika nagrada Vijetnama koja se trebala voziti 5. travnja.

Novi datumi održavanja utrka za VN Bahreina, Vijetnama i Kine bit će naknadno određeni.

Početak sezone u Verstappenovom dvorištu?

Prema trenutnoj situaciji, F1 sezona bi trebala početi u nedjelju 3. svibnja Velikom nagradom Nizozemske.

Riječ je o utrci na specifičnoj stazi Zandvoort, poznatoj po tome što je smještena tik uz Sjeverno more, na krajnjem sjeveroistoku Nizozemske.

Zandvoort se u kalendar Formule 1 vraća nakon 35 godina, posljednji put se tamo vozilo 1985., a glavni "poguranac" povratku oktanskog cirkusa u Nizozemsku dao je Max Verstappen, sjajni vozač Red Bulla koji uživa veliku popularnost u Nizozemskoj i na europskim utrkama ga prate deseci tisuća njegovih sunarodnjaka, stvarajući posebnu atmosferu.

Možemo samo zamisliti što će to biti 3. svibnja u Zandvoortu. Jasno, uz preduvjet da koronavirus prethodno nestane...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider