Automoto
SPORTOVI
Automoto
Britanac blizu titule

Hamilton likuje: Vettelu i Ferrariju stavio "sol na ranu"

Sezona Formule 1 je, kako stvari stoje, potpuno prelomljena u korist Mercedesa i Lewisa Hamiltona.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U posljednjih sedam utrka Lewis Hamilton je ostvario šest pobjeda i jednom završio kao drugoplasirani, a tom velikom berbom potpuno je uništio šampionske snove Sebastiana Vettela.

Prednost koju uoči finalne četiri utrke sezone aktualni svjetski prvak u Mercedesu ima pred Ferrarijevim Nijemcem iznosi 67 bodova i jasno je kako Vettel ima samo teoretske šanse.

Štoviše, već u nedjelju 21. listopada na Velikoj nagradi SAD-a u Austinu Hamilton može i matematički osigurati naslov prvaka, ukoliko osvoji osam bodova više od Vettela. Primjerice, ako Hamilton pobijedi, a Vettel završi treći, ili ako Hamilton završi drugi, a Vettel na petom mjestu, ili ako Hamilton bude treći, a Vettel sedmi itd.

Hamilton je itekako svjestan da je gotovo, da samo u nekom ludom scenariju uz neviđenu seriju pehova može ostati bez petog naslova svjetskog prvaka.

"Nisam mislio da će se Ferrari tako raspasti"

Stoga je pitanje 'što je pošlo po zlu za Vettela i Ferrari' dočekao na volej, utrljavši sol na ranu Nijemcu i talijanskoj momčadi.

"Zapravo nemam odgovor, možda vam Sebastian može reći nešto konkretnije. Ono što je jasno je da je Ferrari do sredine sezone bio vrlo jak, a onda smo stigli u Monzu i Singapur gdje mi jesmo uspjeli pobijediti, ali su i tamo oni bili dosta brzi. Sve što se poslije toga događalo je nešto na što nisam očekivao. Nisam mogao zamisliti da će se tako raspasti", izjavio je Hamilton.

Kao ključni trenutak sezone Britanac je izdvojio svoju pobjedu na Velikoj nagradi Mađarske, stazi koja je po performansama bolida trebala više odgovarati Ferrariju.

"Nakon te pobjede smo puni samopouzdanja otišli na ljetnu stanku i naporno smo radili da se vratimo još jači. To smo i uspjeli."

Dok u Ferrariju razbijaju glavu u vezi toga što se dogodilo u protekla tri mjeseca, Mercedes već može početi slaviti, jer osim Hamiltonovih +67 u vozačkoj, imaju i lijepih 78 bodova viška u konstruktorskoj konkurenciji.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider