Automoto
SPORTOVI
Automoto
Uništio i sebe i Bottasa

Formula 1 se vratila u Francusku, a Hamilton na vrh poretka: Kobni potez Vettela!

Po prvi put nakon 2008. godine oktanski cirkus stigao je u Francusku.

Lewis Hamilton je pobijedio na Velikoj nagradi Francuske i preuzeo vodstvo u poretku vozača Formule 1 ispred Sebastiana Vettela.

Rasplet je to koji se dao naslutiti već poslije prvog zavoja utrke u kojem je Vettel prekasno kočio i udario u Valtterija Bottasa, probušivši mu gumu, a sebi slomivši prednje krilo bolida. S obzirom da je bilo još nekih sudara u tih prvih nekoliko stotina metara utrke, na stazu je morao ući sigurnosni automobil, a Vettel i Bottas su se nekako dovukli do boksa i s novim prednjim krilom i gumama vratili se na začelje poretka. Naknadno je Nijemac u Ferrariju dobio kaznu od pet sekundi zbog izazivanja tog sudara, a odradio ju je u boksu u drugom dijelu utrke.

Do kraja je Hamilton rutinski iskontrolirao tijek zbivanja i odjurio do pobjede dok se Vettel probio do pete pozicije (Bottas je završio sedmi) koja mu je donijela 10 bodova.

Britanac sada ima 145 bodova, a Vettel 131.

Vettelov kobni potez dobro je iskoristio Max Verstappen u Red Bullu koji je završio na drugom mjestu, a treći je bio Kimi Raikkonen koji je u finišu utrke u izravnom dvoboju na stazi pretekao Daniela Ricciarda.

Pravi posao je definitivno i šesto mjesto Kevina Magnussena u Haasu, u bodovima su završila i obojica vozača Renaulta (Carlos Sainz 8., Nico Hulkenberg 9.) te Charles Leclerc koji je ponovno bio fantastičan u Sauberu.

Poredak vozača:

1. Hamilton 145 bodova
2. Vettel 131
3. Ricciardo 96
4. Bottas 92
5. Raikkonen 83
6. Verstappen 68
7. Hulkenberg 34
8. Alonso 32
9. Sainz 28
10. Magnussen 27...

Poredak konstruktora:

1. Mercedes 237 bodova
2. Ferrari 214
3. Red Bull 164
4. Renault 62
5. McLaren 40
...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider