Automoto
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"
Automoto
Vremena još ima, ali...

Formula 1 objavila datum početka nove sezone: Četiri utrke u opasnosti

Čelni ljudi oktanskog cirkusa potvrdili su datum i destinaciju starta nove sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nova, jubilarna 70. sezona Formule 1, krenut će 15. ožujka 2020. utrkom za Veliku nagradu Australije na stazi Albert Park u Melbourneu.

Potvrdio je to Chase Carey, prvi čovjek F1.

"Zadovoljstvo nam je objaviti da će, kao što je to bio slučaj već dugi niz godina, nova sezona započeti u Melbourneu. Entuzijastični doček od strane australskih navijača čini ovu utrku zaista jedinstvenom i posebnom i nema boljeg mjesta za početak sezone", izjavio je Carey.

Iz Formule 1 poručuju kako će u dogledno vrijeme objaviti i kompletni kalendar za 2020. godinu, a razlog zašto ovoliko odugovlače jest neizvjesnost glede nekih utrka koje su se dosad održavale.

Zasad je 19 sigurnih utrka za iduću sezonu, računajući i Veliku nagradu Nizozemske koja se vraća nakon više od tri desetljeća, i Veliku nagradu Vijetnama koja će biti održana po prvi put.

Četiri utrke, a dva slobodna mjesta?

Bit će dakle najmanje 19, a najviše 23 utrke. Jer, Silverstone (Velika nagrada Velike Britanije), Hockenheim (Velika nagrada Njemačke), Mexico City (Velika nagrada Meksika) i Catalunya (Velika nagrada Španjolske) imaju ugovore koji završavaju s 2019. godinom, a novi još nisu potpisani.

Netko od njih će izvisiti, budući da su iz Formule 1 ranije isticali kako je konačni plan da 2020. godine bude održana 21 utrka.

Ako se budu strogo pridržavali toga, onda će samo dvije od ove četiri upitne destinacije i dogodine biti u kalendaru, na užas europskih ljubitelja Formule 1...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider