Automoto
SPORTOVI
Automoto
Njega uništio, on nastavio

Alonso napao neopreznog kolegu: Samo zbog bogatog oca dogodine će voziti u F1

Iza nas je Velika nagrada SAD-a koja je ponudila pregršt uzbuđenja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iza bitke za pobjedu, koju je odnio Kimi Raikkonen u Ferrariju, odvijala se jednako žestoka borba za svaku poziciju, za svaki bod.

U jednu od svojih posljednjih utrka prije odlaska u mirovinu na kraju sezone, Fernando Alonso startao je 13., s ciljem da se dočepa pokojeg boda. Međutim, izdržao je tek četiri zavoja, prije negoli se sa svojim bolidom u njega zabio Lance Stroll. Vozač Williamsa pokušao je slijediti Kevina Magnussena, koji ga je nekoliko sekundi ranije pretekao, ali se zabio u Alonsa i napravio mu nepopravljivu štetu na bolidu.

I dok je Alonso morao odustati, Stroll se vratio na stazu i uspio završiti utrku.

"Ovo je nemoguće"

Španjolac je bio frustriran.

"Nemoguće je utrkivati se s njim, ne može raditi ovakve postupke, ne možete tek tako upadati u zavoje koji u tom trenutku pripadaju drugim bolidima. Znam da nitko nema namjeru udariti me, ali danas se opet dogodilo kuglanjem s mojim bolidom, baš kao i u Belgiji."

Za ovaj je incident Stroll, koji je poslije utrke govorio da je riječ o trkaćem incidentu, kažnjen s dva kaznena boda na svojoj Super Licenci i kad ih dobije još pet, automatski će biti suspendiran na jednu utrku.

Sve to slaba je utjeha za dvostrukog svjetskog prvaka Alonsa, koji na oproštaju od Formule 1 želi što više uživati i utrkivati se, a mladi Kanađanin sad mu je to onemogućio.

Inače, Stroll će u ponedjeljak proslaviti 20. rođendan i ovo mu je druga sezona u oktanskom cirkusu. Ne odlikuje ga bogzna kakav talent ni brzina, u ovoj je sezoni samo dvaput uspio biti među prvih 10 i osvojiti bodove, a u idućoj će opet biti na gridu samo i isključivo zahvaljujući svom ocu, kanadskom milijarderu Lawrenceu Strollu.

Zbog Strolla puno bolji vozač otpada

On je ovog ljeta kupio Sahara Force India F1 Team, tu momčad preselio u Veliku Britaniju i preimenovao u Racing Point Force India F1 Team. Za njih ove sezone voze Sergio Perez i Esteban Ocon i obojica su jako dobri, ali za Ocona u 2019. neće biti mjesta u ekipi.

"Moj je otac dobar čovjek i nadam se da će me angažirati", izjavio je nedavno Lance Stroll. Iako službene potvrde još nema, jasno je da će upravo on biti drugi vozač Racing Point Force Indije.

Prvi ostaje Sergio Perez, 28-godišnji Meksikanac koji sa sobom dovlači i brojne sponzore iz domovine. A to je nešto što je biznismenu Lawrenceu visoko na listi prioriteta.

U svemu tome izvisit će Esteban Ocon, mladi Francuz (tek su mu 22 godine) koji je u protekle dvije godine imao niz zapaženih nastupa, a sad je osuđen na čekanje, da mu se smiluju ili iz Toro Rossa ili iz Williamsa. To su, naime, jedine dvije momčadi koje nemaju definirane vozačke postave za iduću sezonu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider