Tenis
SPORTOVI
Tenis
'Emocionalno sam dosta prazan'

Čilić očekuje bolji tretman: Još nisam svjestan koliki sam uspjeh ostvario!

Nakon osvajanja Grand Slam turnira u New Yorku, Marin Čilić pridružio se hrvatskoj Davis Cup reprezentaciji u Amsterdamu gdje ju od 12. do 14. rujna očekuje okršaj s Nizozemskom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Senzacionalni osvajač US Opena i najbolji hrvatski tenisač jučer je u New Yorku bio naprosto „razgrabljen“ od strane američkih medija. Gostovao je u televizijskim emisijama, među njima i kod legendarnog Davida Lettermana, gdje je predstavljen kao nova hrvatska senzacija i velika zvijezda. Nije bilo lako izdržati taj tempo.

Pogledajte EKSKLUZIVNI intervju s Marinom Čilićem u Dnevniku NoveTV!

VIDEO: Čilić nasmijavao Amerikance kod Lettermana

„Kad je čovjek sretan, sve je lako, ali poslije dva dana koji su bili iscrpljujući, obavio sam desetke intervjua u New Yorku. Ogromno je to iskustvo, zbilja je bilo lijepo biti gost na mnogobrojnim televizijskim emisijama koje se veoma utjecajne po cijelome svijetu tako da sam sretan i zadovoljan došao u Amsterdam“, kazao je Čilić nakon dolaska u Nizozemsku danas poslijepodne.

Često se zna reći da nakon jednog ovakvog uspjeha treba proći 24 sata ili jedna prospavana noć da sve slegne na jedno mjesto, da se stekne dojam da je, u vašem slučaju, osvojen US Open. Kakva je bila situacija kod vas?
„Situacija izgleda tako da još nisam svjestan koliki sam uspjeh ostvario. Mislim da će se sve slegnuti nakon 3-4 tjedna kada krenem igrati i neke ostale turnire, i kada budem dobivao bolju medijsku pažnju, vjerojatno ću igrati i u boljim terminima, bit ću češće na televiziji, sve će se sigurno promijeniti za mene. Ovaj uspjeh je došao nenadano, ali definitivno sam ga zaslužio zajedno s mojom ekipom. Mislim da smo u zadnja dva tjedna pokazali koliko smo dobro radili i koliki potencijal imam, pokazao sam najbolji tenis u svom životu.“

Igranje dva tjedna na Grand Slam turniru zahtjeva veliki fizički napor, a osvajanje ovakvog turnira sigurno donosi i veliko emocionalno pražnjenje. Koliko ste spremni za ovo što slijedi u Davis Cupu?
Emocionalno sam dosta prazan, jer nakon finala i turnira tijelo kao da čeka taj posljednji dan da otpusti kočnice. Tijekom turnira si nekako pod adrenalinom i uvijek te nekako tjera naredni dan za nešto više, a kada dođeš do kraja, tijelo jednostavno želi nešto odmora. Nije bilo dovoljno sna u posljednja dva dana tako da će mi definitivno trebati sljedeća dva dana da se malo odmorim, da pokušam pomoći reprezentaciji da uspijemo doći do pobjede. Nisam još siguran hoću li moći nastupiti u petak, zbilja je raspored pretrpan, imam samo sutrašnji dan da se prilagodim na podlogu i da dođem malo k sebi. Iz ove perspektive čini mi se da ću preskočiti meč u petak, a definitivno se nadam da bi mogli doći do pobjede, jer ovo je za nas vrlo, vrlo važno“, zaključio je Čilić.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider