Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hoće li upaliti?

HRVATSKA – KAMERUN: Kovač sprema nekoliko IZMJENA za prvu pobjedu!

Sutra Hrvatska i Kamerun igraju za prve bodove na Svjetskom prvenstvu u Brazilu…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sutra u ponoć po hrvatskom vremenu Hrvatska i Kamerun kreću u bitku po prve bodove u Brazilu. Hrvatska je izgubila od Brazila, dok su Kamerunci izgubili prvu bitku za drugo mjesto od Meksikanaca. Njima je ovo utakmica 'biti ili ne biti', dok Hrvatska čak uz poraz i kasniju pobjedu protiv Meksika može proći dalje ako se zatvori krug tri ekipe s jednom pobjedom.

No, Niko Kovač i hrvatska reprezentacija ne smiju ništa prepustiti slučaju. Na Kamerun se mora krenuti svim raspoloživim sredstvima. Tri boda su apsolutni imperativ, čak i što bolja gol razlika. Kamerun je zreo za novi poraz, dok Hrvatska mora pokazati kako dobra igra protiv Brazila nije bila slučajna.

Izbornik Kovač može računati i na Luku Modrića koji će igrati uz bolno stopalo. Najveće pojačanje je igranje Marija Mandžukića koji je bio pod suspenzijom i jako nam je nedostajao protiv Brazila. No, još će neki igrači upasti u prvu momčad protiv Kameruna.

To bi mogao biti Danijel Pranjić koji se potpuno oporavio. Šime Vrsaljko odlično ga je zamijenio protiv Brazila, ali čini se kako Kovač vraća Pranjića na lijevi bok. Vrsaljko je bolji u obrani, ali Hrvatska treba napasti.

Osim Jelavića i Vrsaljka, mjesto u momčadi će vjerojatno izgubiti i Mateo Kovačić. Dobio je veliku priliku protiv Brazila, no Mateo trenutno nije u formi za prvih 11 hrvatske reprezentacije. Mnogi smatraju kako bi Kovač napokon trebao staviti Ivana Rakitića iza napadača te Modriću dati podršku nekog fizički snažnijeg igrača, no čini se kako će na tu poziciju Sammir.

Mogao mu je Kovač dati priliku već protiv Brazila, no odlučio se za mladog Brozovića koji nije podbacio, ali nije ništa ni donio. Sammir bi se trebao dobro snaći u vlažnom Manausu, ipak je on Brazilac, a s Modrićem i Rakitićem trebao bi držati posjed lopte.

Upravo je to taktika za utakmicu s Kamerunom – posjed lopte i diktiranje tempa igre kako nama paše. To su napravili Talijani Englezima u Manausu i pobijedili.

Hrvatska protiv Kameruna bi mogla izgledati ovako:

Pletikosa - Srna, Ćorluka, Lovren, Pranjić - Modrić, Rakitić - Perišić, Sammir, Olić - Mandžukić

 

Prognoziraj rezultate i skupljaj bodove

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider