Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Famozno neslužbeno objašnjenje

Skandal na Svjetskom rukometnom prvenstvu: Jedna od reprezentacija koje su odustale je - otjerana!?

Dugo su sanjali nastup na Svjetskom rukometnom prvenstvu, ali neće ga po dobrom pamtiti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Svjetsko rukometno prvenstvo u Egiptu održava se ovih dana u kaotičnim okolnostima, u sjeni i strepnji od pandemije koronavirusa, pod neviđenim mjerama sigurnosti i testiranjima koja se odnedavno moraju provoditi ama baš svaki dan.

Tako smo imali nevjerojatnu situaciju da se dan prije početka Svjetskog prvenstva zbog koronavirusa povuku reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država i Češke, ali niti tu nije bio kraj nevoljama organizatora jer već poslije prvog kola još se jedna reprezentacija povukla kući zbog nekoliko zaraženih rukometaša u svojim redovima.

Riječ je o Zelenortskim Otocima, debitantima na svjetskoj smotri, koji su u skupini A uspjeli odigrati jednu jedinu utakmicu. U prvom kolu su pružili odličan otpor Mađarskoj i izgubili s 34:27, da bi poslije toga morali predati meč Njemačkoj i taj je dvoboj, kao i onaj trećeg kola protiv Urugvaja, bio registriran s 10:0 za suparnike Zelenortskih Otoka.

"Ponašali su se prema nama kao prema životinjama"

Oni su se u međuvremenu vratili u svoju domovinu, ali čini se da u cijeloj toj priči nije bilo sve čisto, barem ako je suditi prema onome što je ispričao njihov kapetan Leandro Semedo.

U intervjuu za La Nueva Cronica lijevi vanjski španjolskog Ademar Leona izjavio je kako je "bio prevelik pritisak od strane drugih reprezentacija da se Zelenortske Otoke izbaci".

"Prema nama su se ponašali kao prema životinjama. Svi su gledali u nas kao da smo hodajući virus. Da je to bilo, na primjer, s Njemačkom, Španjolskom ili Francuskom, odnos IHF-a bi bio potpuno drugačiji", prepričao je Semedo, osvrćući se i na pripreme u Portugalu:

"Ne znam je li se ikome dogodilo da na pripremama bude pozitivan, zatim na idućem testiranju bude negativan i onda po dolasku u Egipat na još jednom testu bude pozitivan. Nisam liječnik i ne znam koliko je test pouzdan, ali mi to govori da nije bilo sve u redu."

Semedo je na koncu istaknuo:

"Mi smo znali da nam utakmica protiv Urugvaja donosi plasman u drugi krug, bili smo spremni, mi bismo ih pobijedili, ali nam nisu dali igrati. Nekakvo neslužbeno objašnjenje koje smo dobili je bilo da je IHF imao preveliki pritisak od strane reprezentacija koje su trebale igrati protiv nas."

 

 

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider