Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kauboji su jako blizu

Tko može na Hrvatsku u četvrtfinalu? Totalna ludnica u skupini s kojom se križamo

Odigrano je prvo kolo drugog kruga Svjetskog rukometnog prvenstva i neke su stvari puno jasnije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska rukometna reprezentacija pobjedom je otvorila drugi krug Svjetskog prvenstva u Egiptu i s nova dva boda približila se cilju koji si je zacrtala prije početka ove glavne faze natjecanja - plasmanu u četvrtfinale.

Kao što je poznato, iz svake od od četiriju skupina drugog kruga mjesto u četvrtfinalu izborit će po dvije najbolje reprezentacije.

Pobjeda protiv Argentine i tu smo

Pritom je računica za Kauboje jasna da jasnija ne može biti. Ako u subotu pobijede Argentinu, osigurat će mjesto u četvrtfinalu neovisno o svim drugim rezultatima u subotu i neovisno o tome što se dogodi u ponedjeljak u posljednjem kolu, kada se sastaju Hrvatska i Danska te Argentina i Katar.

Dogodi li se, a nadamo se da neće, posrtanje naše reprezentacije u subotnjem ogledu, onda se stvari umnogome kompliciraju, a usput iznimno važno postaje hoće li to biti neriješeno ili poraz.

Naime, budući da Hrvatska trenutačno ima bod više od Argentine, u slučaju neriješenog rezultata u subotu ostat će ispred Gaučosa na ljestvici te će i dalje sama odlučivati o svojoj sudbini u posljednjem susretu.

Što se onog najcrnjeg scenarija tiče, eventualnog poraza od Argentine, tada bi se dogodilo da bi Hrvatska bila treća uoči posljednjeg kola i osim što bi imala imperativ pobjede nad Danskom, morali bismo navijati da će Katar pobijediti Argentinu kako bismo uhvatili drugo mjesto.

Kao što vidite, puno opasnosti prijeti i baš zato najbolje bi bilo sve riješiti u subotu pobjedom protiv Diega Simoneta i društva.

Što reći o skupini IV? Pet reprezentacija unutar tri boda

Vjerujemo da će naša reprezentacija u konačnici ipak uhvatiti mjesto u četvrtfinalu, a tamo će igrati protiv neke od reprezentacija koje završe na prvom ili drugom mjestu u skupini IV, u kojoj je trenutačno prava ludnica, najveća od svih grupa.

Tamo je stanje takvo da, primjerice, trenutačno petoplasirana Bjelorusija s dvije pobjede u dva preostala kola može doći do šest bodova i uzeti drugo mjesto.

sp 2021 Rukomet 2021.: REZULTATI svih utakmica Svjetskog prvenstva divider

Velika, zbilja velika gužva, skupina u kojoj je pet reprezentacija ugurano unutar tri boda. Njihovo drugo kolo na rasporedu je danas, program otvaraju Sjeverna Makedonija i Rusija, slijedi dvoboj Egipat - Bjelorusija i onda za kraj večeri obračun Slovenije i Švedske.

Ako se danas dogodi da domaćin Egipat svlada Bjeloruse, kao što se očekuje, a istovremeno Rusija bude bolja od nezainteresirane i demotivirane Sjeverne Makedonije, tada će Bjelorusi otpasti iz svih kombinacija i u posljednje će kolo četiri reprezentacije ući s legitimnim izgledima za plasman u četvrtfinale.

To posljednje kolo donosi ove dvoboje: Bjelorusija - Sjeverna Makedonija, Slovenija - Egipat i Rusija - Švedska.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider