Tenis
SPORTOVI
Tenis
tiče se i vatrenih

Novi veliki šok za Novaka Đokovića stiže iz Francuske: Neće smjeti igrati ni na jednom Grand Slamu?!

Novi udarac primio je Novak Đoković nakon vijesti koja stiže iz Francuske.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dok je Novak Đoković bio na letu iz Dubaija u Beograd gdje mu se sprema doček, iz Francuske je stigla vijest koja će ga dodatno razočarati nakon što je jučer poslije 11 dana pravne bitke Nole protjeran iz Australije.

Francuska ministrica sporta Roxana Mărăcineanu objavila je odluku o obaveznom cijepljenju koju je izglasao parlament za sve strance sudionike sportskih događaja, što znači i za drugi Grand Slam turnir sezone, Roland Garros, koji se u svibnju održava u Parizu.

gol expired Novak Đoković stigao u Beograd pa izbjegao medije i navijače, koji su ostali razočarani divider

Ova vijest dolazi samo dan nakon što je Gil Moreton, predsjednik Francuskog teniskog saveza, izjavio kako se već sada pripremaju za ovogodišnje izdanje Roland Garrosa, odnosno za dolazak necijepljenih tenisača i tenisačica.

No u ponedjeljak ujutro je stigla vijest koja je to sve promijenila, a mogla bi se ticati i hrvatske nogometne reprezentacije. Podsjetimo, Vatreni 13. lipnja igraju u Francuskoj u Ligi nacija, a ako se do tada ovo pravilo ne ukine, moći će nastupiti isključivo cijepljeni igrači.

"Zakon o potvrdi o cijepljenju će se odnositi na sve koji su gledatelji ili profesionalni sportaši. I to do daljnjega. Što se tiče Roland Garrosa, on je u svibnju. Situacija bi se mogla promijeniti do tada i mi se nadamo da će biti povoljnija. Vidjet ćemo, ali očito nema izuzetaka", objavilo je francusko ministarstvo sporta.

Đoković se mora nadati popuštanju mjera ove godine

To bi značilo kako Đoković neće moći nastupiti ni na jednom od četiri najveća turnira sezone jer se i na Wimbledonu i US Openu neće moći nastupiti bez dokaza o cijepljenju, barem kako sada stvari stoje.

Ako uistinu tako i bude, bit će to veliki udarac za ambicije Novaka Đokovića, koji žarko želi postati najveći tenisač u povijesti, a to misli ostvariti većim brojem osvojenih Grand Slam titula od njegovih najvećih rivala, Rogera Federera i Rafaela Nadala. Zasad sva trojica imaju po 20 titula.

Podsjetimo, ATP je objavio kako je procijepljeno čak 97 % igrača iz Top 100, a Đoković je jedan od rijetkih koji još uvijek odbija cjepivo protiv COVID-a.

Hoće li se ipak predomisliti?

Vidjet ćemo hoće li se zbog svega Novak ipak predomisliti ili će tijekom godine i stroga pravila u Francuskoj, Velikoj Britaniji ili SAD-u popustiti, pa će moći nastupiti na nekom od Grand Slamova i bez cijepljenja.

U Velikoj Britaniji je najavljeno popuštanje mjera, ali i dalje ostaju strogi po pitanju ulazaka stranaca i upravo bi taj detalj mogao ostati aktualan još mjesecima.

Što se Australian Opena tiče, Novak je dobio i zabranu povratka u zemlju u sljedeće tri godine, no čini se kako će imati priliku određenim pravnim postupcima pokušati doći do ublažavanja ove odluke te dobiti vizu sljedeće godine ako ne bude identična situacija kao ovaj put.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider