Tenis
SPORTOVI
Tenis
Evo o čemu se radi

Drama u zračnoj luci u Melbourneu: Đokovića čim je stigao zadržali policajci, oglasio se njegov otac

Novak Đoković je izoliran čim je sletio, smješten je u jednoj sobi u zračnoj luci.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Novak Đoković je doputovao u Melbourne kako bi sudjelovao na Australian Openu, ali već u zračnoj luci dočekali su ga problemi.

Najbolji tenisač svijeta nije cijepljen, a Australci brane ulazak u zemlju svima koji nisu primili cjepivo protiv koronavirusa. Đoković je uspio ishodovati liječničko izuzeće i doputovati u Australiju, međutim odmah u zračnoj luci je izoliran.

Razlog odnosno krivac se krije u njegovoj administrativnoj službi. Netko tko je popunjavao zahtjev za odobrenje vize navodno je popunio krivi formular. Stoga je Đoković izoliran čim je sletio, smješten je u jednoj sobi u zračnoj luci u Melbourneu gdje ga čuvaju dvojica policajaca.

"Kod njega nitko ne može ući", izjavio je Đokovićev otac Srđan za B92.

Premijer ne želi popustiti

Australski premijer Scott Morrison izjavio je ranije u srijedu da Đoković morati dokazati da je liječničko izuzeće od cijepljenja protiv koronavirusa koje je dobio autentično ili će ga prvim avionom poslati kući, uvažavajući propise australskih vlasti o uvjetima prekograničnog ulaska u zemlju tijekom pandemije koornavirusa.

"Čekamo njegovu prezentaciju i dokaze koje je pružio. Ako nema dovoljno dokaza prema njemu ćemo se odnositi kao prema bilo kome drugome, odnosno prvim avionom bit će poslan kući. Neće biti nikakvih posebnih pravila za Đokovića", poručio je, prema izvješću Reutersa, australski premijer.

Australske savezne carinske snage kontaktirale su ljude iz tamošnje države Victorije, utvrdivši da takva vrsta vize ne dozvoljava medicinska izuzeća za cijepljenje kakvo je dobio Đoković.

Svjetski broj jedan je obavio i razgovor s graničnim policajcima, a sad čeka odluka ministra za imigracijske poslove od kojeg se očekuje da shvati da se dogodila pogreška i odobri Đokoviću odlazak u karantenu i nastup na prvom Grand Slam turniru sezone.

Direktor Teniskog saveza Australije Craig Tiley istaknuo je da je proces dobivanja medicinskog izuzeća odrađen u dvije faze i da su ga proveli nezavisni stručnjaci, te da su svi zahtjevi za izuzeće morali ispuniti uvjete koja je postavila Australska savjetodavna skupina za imunizaciju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider