Tenis
SPORTOVI
Tenis
ŠOK ZA SLAVNOG TENISAČA

Donesena je presuda: Boris Becker ide u zatvor! Odmah seli iza rešetaka

Pad slavnog njemačkog tenisača Borisa Beckera. Ide u zatvor na dvije i pol godine.

Boris Becker (Foto: Afp)

Slavni njemački tenisač Boris Becker ide u zatvor na dvije godine i pol godine, odlučeno je danas na suđenju u Velikoj Britaniji.

U zatvor ide zbog novčanih malverzacija koje su uslijedile nakon njegova bankrota.

Becker je jedan od najboljih tenisača 20. stoljeća, a u bogatoj karijeri je zaradio 25 milijuna dolara (bez sponzora), no prije par godina je proglasio bankrot.

Hajduk - HD VIDEO Marko Livaja zabio za pobjedu i drugo mjesto Hajduka: San o naslovu i dalje traje, Dragovoljac ispao divider

Nijemac je proglašen krivim jer je skrivao dva i pol milijuna funti vrijednu imovinu i kredit kako ne bi plaćao dugove.

Becker nije platio zajam od tri milijuna funti za imanje u Španjolskoj, vjerovnicima je dugovao čak 50 milijuna funti.

U više od 20 točaka optužnice britansko pravosuđe je teretilo Beckera da je u stečajnom postupku pokušao sakriti novac i druge dragocjenosti, uključujući i teniske trofeje, te da je prikrio posjed nekretnina. Navodno je osuđen po četiri točke optužnice, a ostatak je oslobođen.

West Ham - Eintracht West Ham saznao tko je napao njemačke komentatore na stadionu divider

Trostruki pobjednik Wimbledona odbacuje sve optužbe. Na prvom se ročištu izjasnio da nije kriv ni po jednoj točki optužnice. Odluka će biti poznata nakon tri tjedna i teoretski Beckeru prijeti do sedam godina zatvora u Velikoj Britaniji.

"U osnovi sam pozitivna osoba i uvijek vjerujem u dobro. Vjerujem i u britansku pravdu", rekao je Becker za Bild am Sonntag i dodao da će pokušati dokazati svoju nevinost.

Sud u Munchenu je 2002. osudio Beckera na dvije godine uvjetne zatvorske kazne i novčanu kaznu od 300.000 eura zbog utaje poreza od oko 1.7 milijuna eura.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider