Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
"Lukaku, sram te bilo!"

Neki mediji iz susjedstva ljubomorni: "Koliko sreće ima Hrvatska! Vatreni nezasluženo idu dalje"

Mediji u susjedstvu popratili su prolazak Hrvatske u osminu finala Svjetskog prvenstva u Katru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska nogometna reprezentacija plasirala se u osminu finala Svjetskog prvenstva kao drugoplasirana u skupini F, iza Maroka, a ispred Belgije i Kanade.

Vatreni su na četvrtom velikom natjecanju zaredom (Euro 2016., Svjetsko prvenstvo 2018., Euro 2020., Svjetsko prvenstvo 2022.) izborili nastup u nokaut-fazi, što je uspjeh kakvim se ne može pohvaliti niti jedna reprezentacija iz okruženja, pa je bilo zanimljivo vidjeti kako poslije utakmice s Belgijom dišu mediji u susjedstvu.

"Koliko sreće ima Hrvatska! Vatreni nezasluženo idu dalje", naslov je na srpskom Kuriru, koji u tekstu piše:

Srbi: Lukaku, sram te bilo!

"Malo je nedostajalo da ishod bude drugačiji. Bilo bi tako da je Lukaku iskoristio barem jednu od pet stopostotnih šansi koje je imao."

Blic se također osvrnuo na promašaje belgijskog napadača.

"Lukaku, sram te bilo! Je li moguće da takav napadač promaši sve ovo?! Neviđena bruka. Hrvati, vidimo se neki drugi put na Mundijalu, na ovom neće biti balkanskog derbija između Srbije i Hrvatske, osim ako bude ono što sanjamo", pišu Srbi, aludirajući na činjenicu da je Hrvatska otišla u drugi dio ždrijeba u odnosu na ono što može izboriti Srbija ako osvoji drugo mjesto u skupini G. U prijevodu, Srbija i Hrvatska mogu se sastati jedino u finalu.

Još jedan srpski portal, Telegraf, u prvom planu ističe Lukakua.

"Lukaku je poslao Hrvatsku u osminu finala Svjetskog prvenstva. Razumjeli su Hrvati da im jedan bod protiv Belgije garantira miran san, ali navijači sigurno nisu priželjkivali da nulom drhte do samog kraja. Ipak, plan je uspio, pa ćemo Kockaste na ovom prvenstvu gledati u nokaut-fazi Mundijala. Hrvatska je tijekom većine utakmice odavala dojam reprezentacije koja bolje zna što želi."

Slovenci: Hrvatska je drhtala

Slovenska Nogomania ovako izvještava o uspjehu Hrvatske.

"Hrvatska je drhtala, ali Lukaku je promašio sve moguće i Kockasti su u osmini finala. Belgiji je trebala pobjeda, pritiskali su, ali Lukaku nije na vrijeme reagirao u dobrim situacijama pred golom i dalje iz skupine F idu Maroko i Hrvatska."

"Lukaku promašio nemoguće, Hrvatska ide dalje", piše Delo.

"Imali su i Hrvati i Belgijci svojih prilika u utakmici, no pogotovo su u drugom poluvremenu izabranici Roberta Martineza bili bliži pogotku. Lukaku je promašio nekoliko prilika i na kraju je u ovoj skupini prvo mjesto osvojio Maroko, Hrvatska je druga, a Belgija i Kanada idu kući", pišu Slovenci.

Bosanci: Gvardiol je blago

Bosanskohercegovački Dnevni Avaz posebno hvali Joška Gvardiola.

"On je bio jedan od junaka Vatrenih, u nekoliko navrata sjajno je reagirao ispred belgijskih napadača i spašavao svoj gol. Hrvatska ima svojeg heroja s maskom, za kojeg će se u budućnosti boriti najjači klubovi, Gvardiol je blago u defenzivnoj liniji, odigrao je fenomenalnu partiju, a posebno se istaknuo u završnici kada je ispred Lukakua izbio loptu i spriječio pogodak."

SportSport iz BiH piše:

"Hrvatska kroz iglene uši u osminu finala, svjetski viceprvaci mogu slaviti, a Maroko živi svoju bajku."

Hrvatska osvojila drugo mjesto u skupini F Svjetskog prvenstva. Što kažete?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider