Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Povijesna utakmica

Oduševljeni Modrić poslao poruku sljedećem protivniku: ''Ostavili smo sve na terenu''

Luka Modrić prokomentirao je utakmicu protiv Belgije i prolazak u nokaut-fazu Svjetskog prvenstva u Katru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska i Belgija remizirali su 0:0 u posljednjem, trećem kolu skupine F Svjetskog prvenstva u Katru.

Vatreni su dobro otvorili susret i imali priliku povesti već u prvih 10-ak minuta, no Belgija se brzo konsolidirala i uspjela primiriti igru u prvom poluvremenu. Ulaskom Lukakua u drugom dijelu Belgija je postajala sve opasnija i opasnija.

gol expired Petković: "Tko god da dođe u osminu finala, neće mu biti lako. Lukaku? Jako je opasan" divider

Iako se tresla vratnica gola Livakovića, uspjeli smo izdržati posljednjih pola sata i s remijem se plasirati u osminu finala Svjetskog prvenstva u Katru.

gol expired Hrvatska u osmini finala Svjetskog prvenstva u velikoj drami s Belgijom: Remi za drugo mjesto! divider

Luka Modrić odigrao je još jednu vrhunsku utakmicu za Vatrene i ovime se upisao u povijest - odveo je reprezentaciju u dvije osmine finala na svjetskim prvenstvima.

''Presretni smo što smo u osmini finala, mislim da smo to zaslužili po prikazanoj igri, pogotovo u posljednje dvije utakmice. Danas smo odigrali jako dobru utakmicu, bilo je trenutaka kada smo teško živjeli, ali igrali smo protiv jedne svjetske ekipe koja ima sjajne pojedince. Imali su nekoliko izrazitih šansi, ali imali smo i mi svoje prilike, mogli smo utakmicu prije riješiti'', rekao je Luka pa nastavio:

''Ostavili smo sve na terenu, od prvog do zadnjeg tko je god ušao. Dečki na klupi, stručni stožer, svi koji su tu u Dohi, svi živimo za ovo i sada nam se to vratilo.''

Jeste li dali neki savjet svojim suigračima u obrani, a na temelju vašeg iskustva igranja u Realu?

''Nisam im davao smjernice, izbornik je pripremio taktiku i mislim da smo u većem dijelu utakmice to dobro provodili. Mislim da smo dobro odigrali i da smo zaslužili plasman u osminu finala."
 

Maroko pobijedio Kanadu Maroko pobijedio Kanadu i osvojio prvo mjesto u hrvatskoj skupini Svjetskog prvenstva divider

S nestrpljenjem iščekujemo rezultate večerašnjih utakmica, ali očekivano bi bilo da nam slijedi repriza prošlogodišnjeg Eura, revanš sa Španjolcima.

''Ostvarili smo prvi naš cilj, prošli smo skupinu. Idemo dalje sada, dokazali smo da smo vrhunska ekipa i da možemo igrati protiv bilo koga. Tko god nam dođe u osmini finala, neće mu biti lako protiv nas'', poručio je naš kapetan.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider