Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
tko želi izbjeći koga?

Hrvatska nema što kalkulirati, ali mogli bi Nijemci: Ako Vujović iznenadi...

Tek ćemo u petak znati s kime Hrvatska igra u osmini finala Svjetskog prvenstva u rukometu, ali već se priča o mogućim četvrtfinalima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski rukometaši startali su s tri pobjede na Svjetskom rukometnom prvenstvu. Hrvatska je teže od očekivanog u ponedjeljak pobijedila Bjelorusiju i tako praktički osigurala najmanje drugo mjesto u skupini uoči preostalih ogleda s Čileom u srijedu i Njemačkom u petak.

Taj posljednji dvoboj u skupini (petak 17:45) odlučivat će o rasporedu u osmini finala koji se polako može pretpostaviti. Naravno, postoji više opcija, a kalkulacije su sljedeće.

Španjolska ili Slovenija?

Kao što puno toga ovisi o utakmici za prvo mjesto u našoj skupini slična je situacija u skupini B u kojoj se Španjolska i Slovenija bore za vrh i u četvrtak će u posljednjoj utakmici odlučivati o broju 1. Španjolska je favorit, ali Slovenci pod vodstvom Veselina Vujovića još ne znaju za poraz. U dvoboju četvrtog kola protiv Tunisa nisu uspjeli nastaviti stopostotan niz, ali taj remi ništa ne mijenja po pitanju slovenskih aspiracija za prvu poziciju. Njihova računica je jasna - ako pobijede Španjolsku završit će prvi.

S ove dvije reprezentacije će se Hrvatska i Njemačka susresti u četvrtfinalu (ako prođu osminu). Ukoliko Španjolska bude prva, prolaskom osmine finala čekala bi drugu reprezentaciju iz naše skupine, naravno ako primjerice drugoplasirana Hrvatska prođe u osmini finala treću reprezentaciju iz skupine D (Egipat prije nego Katar).

Gornji dio ždrijeba bez Francuske do finala

Taj dio ždrijeba je svima posebno važan jer se izbjegava Francuska do finala (broj 1 u skupini A). Zato će se najviše Španjolci, a onda i Slovenci itekako potruditi da izbore prvo mjesto u skupini B. Neki smatraju kako bi Njemačka mogla kalkulirati protiv Hrvatske da uđe u taj dio ždrijeba, jer prvo mjesto u našoj skupini sigurno donosi Francusku u polufinalu.

Hrvatska nema što kalkulirati jer naša reprezentacija nije u krugu favorita za medalju. Pobjeda protiv favorizirane Njemačke, aktualnog prvaka Europe donijela bi Kaubojima u osmini finala četvrtog iz skupine D (Katar vjerojatno), dakle nešto lakšeg protivnika, a u četvrtfinalu pobjednika susreta između drugoplasiranog iz skupine B (Španjolska ili Slovenija) i trećeplasiranog iz skupine A (Brazil ili Rusija).

Ukoliko Slovenci pobijede, pakao za prvog u našoj skupini

Poraz Španjolske donio bi prvoplasiranom u našoj skupini pakao u četvrtfinalu i polufinalu (vjerojatno Španjolska pa Francuska), pa je pitanje hoće li Nijemci kalkulirati protiv Hrvatske. Pobjeda Španjolske donosi pak prvaku naše skupine lakši put do polufinala, ali onda i Francusku.

Dakle utakmica u četvrtak između Španjolske i Slovenije bit će rješenje prvog dijela ''slagalice'', a dan kasnije Hrvatska i Njemačka dat će drugi dio odgovora. Kaubojima bi polufinale bio velik uspjeh, pa protiv Njemačke moraju ići na pobjedu i lakši put do te Francuske, ali ponavljamo, sve ovisi hoće li Slovenci iznenaditi Španjolce.

Može li Hrvatska pobijediti europske prvake Nijemce na SP u rukometu (petak, 17:45)

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider