Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
kako se i predviđalo...

Slovencima veliko slavlje protiv Islanda, Poljskoj se događa ''crni scenarij''

Na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Francuskoj odigrane su prve utakmice subote.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Veselin Vujović i njegova reprezentacija Slovenije zasad izgledaju odlično na Svjetskom rukometnom prvenstvu. U prvom su kolu razbili slabašnu Angolu sa 17 razlike, a dva dana kasnije skinuli su prvi velik skalp, onaj Islanđana. Slovenci su bili bolji 26:25 u neizvjesnoj završnici u kojoj su Islanđani mogli izjednačiti u posljednjoj minuti.

Neka druga Poljska...

U terminu od 14:45 igrali su i Poljaci koji su doživjeli drugi poraz u prva dva kola. Norveška ih je pobijedila u četvrtak, a subotu je to učinio Brazil. Solidna reprezentacija iz Južne Amerike, koja je doduše izubila 15 razlike od domaćina na otvaranju, uzela je ponuđeno protiv ozljedama devastirane poljske reprezentacije koja slobodno možemo nazvati ''Poljska B''.

Podsjetimo, u sklopu pomlađivanja reprezentacije oprostili su se ili nisu pozvani Szmal, Bielecki, M. Jurecki i Lijewski, a onda im se ozlijedio novi kapetan Jurkiewicz, potom i pivot Syprzak te prvi vratar Wyszomirski.

Mnogi su im predviđali baš ovakav rasplet kakav je počeo porazima u prva dva kola. Čak ni poraz od Brazila nije preveliko iznenađenje s obzirom na sve. Brazilci više nisu reprezentacija za nabijanje gol razlike, a i remi Poljske i Argentine na pripremnom turniru u Španjolskoj bio je jasan pokazatelj trenutne situacije.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider