Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
sigurno je zbog toga

Legendarna Ruskinja ima suludu teoriju o tome zašto je svijet zahvatila pandemija koronavirusa

Svetlana Kohrkina, legendarna ruska gimnastičarka, predmet je ismijavanja nakon izjave o nastanku virusa.

Ona je dvostruka olimpijska pobjednica i čak devetorostruka svjetska prvakinja u gimnastici. S Olimpijskih igara u svojim vitrinama ima čak devet medalja, a sa svjetskih i europskih prvenstava ukupno čak 40. Zlatna je na Igrama bila u Atlanti i Sydneyju, dok je u Ateni uzela srebro.

Svetlana Khorkina istinska je legenda ruskog sporta, a danas je istaknuta članica Putinove vladajuće stranke.

Danas 41-godišnja političarka Khorkina na svoj se način nosi s pandemijom koronavirusa. Ruskim medijima otkrila je svoju teoriju o najvećoj zdravstvenoj krizi u svijetu u posljednjih stotinjak godina. Ona tvrdi kako se radi o Božjoj kazni, prvenstvenu Zapadu zbog napada na njezinu Rusiju.

''Ovo se sve dogodilo zbog napada na Rusiju i njezine sportaše. Sve je ovo isprovocirano. Ne kaže naša himna bez razloga da Bog čuva našu zemlju. To je jedna vrsta Božje kazne'', smatra legendarna gimnastičarka.

Podsjetimo, većina ruskih sportaša ne smije nastupiti na Olimpijskim igrama zbog skandala sa sustavnim dopingiranjem tamošnjim sportaša. Oni koji su izuzeti od kazne MOO-a mogu nastupiti pod olimpijskom zastavom i himnom.

Ona pozdravlja jučerašnju odluku o odgodi Igara te smatra kako će u ovih godinu dana Rusi na sudu uspjeti dokazati kako su nevini te će ipak moći nastupiti pod svojim stijegom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider