Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Jao, jao...

Šok na početku kvalifikacija: Hrvatske rukometašice kod kuće izgubile od najslabije ekipe u skupini!

Na poluvremenu su naše rukometašice imale prednost od četiri pogotka i činilo se da sve ide u željenom smjeru...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija porazom je otvorila kvalifikacije za Europsko prvenstvo. U Rijeci su izabranice Nenada Šoštarića izgubile od Ukrajine, konačan rezultat bio je 22:23.

Premda je tek odigrano prvo kolo, težak je ovo udarac za ambicije naših rukometašica, jer Ukrajina je nominalno najslabija reprezentacija u ovoj skupini iz koje će dvije prvoplasirane ekipe otići na Euro 2022. Od svih šest utakmica, sraz s Ukrajinkama trebao je biti najlakši, međutim umjesto rutinske pobjede dogodio se šokantni poraz.

Osvajačice brončane medalje na prošlogodišnjem Euru utakmicu su otvorile jako dobro, u jednom trenutku su imale i pet pogodaka prednosti (7:2), da bi na poluvrijeme otišle s +4 (15:11).

Očajni ulazak u drugo poluvrijeme sve preokrenuo

Da će umjesto jednosmjerne ulice biti drama do samog kraja, dalo se naslutiti u prvim minutama drugog poluvremena kada je Ukrajina otvorila sa četiri uzastopna pogotka za izjednačenje 15:15.

U tim trenucima se uvukla velika nervoza među naše reprezentativke koje do kraja više niti jednom nisu uspjele stići u vodstvo. Igralo se gol za gol uz pregršt pogrešaka, a u takvoj igri bolje su se snašle Ukrajinke koje su priredile veliko iznenađenje i odnijele bodove iz Rijeke.

Kod Hrvatske Ćamila Mičijević utakmicu je završila sa 8 golova, Paula Posavec zabila je 5, Valentina Blažević je ostala na 4 iz prvog poluvremena, a Larissa Kalaus je dodala 3 gola.

U nedjelju u Češkoj

Reprezentaciju Ukrajine predvodila je Irina Glibko sa 6, a Tamara Smbatian i Marina Konovalova zabile su po 4, dok je u drugom poluvremenu odlično branila Balogh.

Dan ranije u našoj skupini rukometašice Francuske, aktualne olimpijske pobjednice, s uvjerljivih su 38:22 (19:12) svladale reprezentaciju Češke. Češka će biti sljedeći suparnik izabranicama Nenada Šoštarića koje će u nedjelju, 10. listopada, gostovati u Zlinu.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider