Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
još nije gotovo

Ipak nije kraj karijere? Kostelić najavio mogući nastup na Svjetskom prvenstvu

Ivica Kostelić mnoge je zbunio svojim izjavama u Wengenu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ivica Kostelić najavio je još jednom kraj karijere, ali kombinacija u Wengenu vjerojatno nije njegova posljednja utrka. Iako je za austrijsku agenciju APA izjavio izjavio kako je to ''vjerojatno njegova posljednja utrka u Svjetskom kupu'', čini se kako su njegove riječi ipak malo krivo interpretirane u našim medijima. Naime, on nije izjavio da je ''gotovo'' već da mu je ''teško reći da je gotovo''.

''Ovo je vjerojatno moja zadnja utrka u Svjetskom kupu jer ja skijanje toliko volim da mi je stvarno teško reći - gotovo je. Unatoč boli u koljenu, želio sam svakako doći do cilja pa nisam previše riskirao u slalomu. Ja skijam više od 30 godina i za mene je skijanje oduvijek bilo čak i više od ljubavi. Bez obzira na 14 operacija u mojoj dugoj karijeri'', rekao je za agenciju APA.

Za HRT je pak rekao:

''Želio sam prvenstveno još jednom se tu spustiti po slalomu i doći do cilja. To je staza koja mi je dala mnogo toga i za mene znači puno. Prošle godine smo vozili slalom po spust stazi i to nije bilo to. Jedna od stvari zbog kojih sam htio nastaviti je bila još jednom nastupiti na Sljemenu i još jednom u Wengenu. Sretan sam što sam mogao ispuniti tu želju i na kraju krajeva sam odvozio dosta dobru utrku'', rekao je Ivica i dodao:

''Vjerojatno je to u Svjetskom kupu posljednja kombinacija. Nažalost, ove sezone nema više drugih kombinacija. Što se tiče Svjetskog prvenstva, o tome ćemo još odlučiti. Ta riječ teško izlazi iz mojih usta i mojeg srca. Ne želim odvoziti svoju posljednju utrku. Reći ću samo: vjerojatno je bila zadnja u Svjetskom kupu'', rekao je najbolji skijaš svih vremena u razgovoru za HRT.

Oproštaj od legendarnog Wengena

Kostelić je na kraju kombinacije bio 22. i s tim rezultatom se oprostio od svoje najdraže utrke. Podsjetimo, u Wengenu je Ivica tijekom bogate karijere ostvario četiri pobjede u slalomu i dvije u kombinaciji.

Iako je njegova prvotna izjava odjeknula poput bombe, bilo nam je sve malo čudno pa smo kontaktirali ljude iz skijaškog saveza. Glasnogovornik Nenad Error nam je u telefonskom razgovoru rekao kako nije sigurno da je to definitivni kraj karijere Kostelića koji bi trebao voziti još neke FIS utrke na Sljemenu. Pomalo iznenađen bio je i Vedran Pavlek koji nije mogao potvrditi da se Ivica oprostio.

Podsjetimo, Kostelić je uoči sljemenske utrke rekao kako je ovo vjerojatno njegova posljednja sezona, no otvorio je mogućnost oporavka od ozljede koljena te odlaska na Zimske olimpijske igre sljedeće godine.

Hrvati dobri nakon slaloma

Pobjednik kombinacije u Wengenu je Švicarac Nils Hinterman. On je do svog prvog postolja stigao zahvaljujući sjajnoj vožnji u spustu i vremenu 2:26.58. Drugo mjesto zauzeo je Francuz Maxence Muzaton s vremenom 2:26.84 (+0,24), dok je treći Austrijanac Frederic Berthod s vremenom 2:26.93 (+0,35)

Hrvatski predstavnici u Wengenu nisu ostvarili velik uspjeh. Ivica Kostelić zauzeo 22. mjesto, Filip Zubčić 30., a Istok Rodeš 32. mjesto. Zubčić je imao peh u utrci spusta, odmah na startu je ostao bez jednog štapa.

Nakon slaloma stvari su izgledalo vrlo dobro - Rodeš je bio osmi,  Zubčić 11., a Kostelić 14., dok Max Ullrich s 36. mjestom jedini nije uspio ostvariti plasman u drugu vožnju. No nakon spusta stvari su izgledale potpuno drukčije. Naši skijaši ipak su dosta slabiji u brzim disciplinama pa se njihova prednost u spustu pretvorila u zaostatke za konkurencijom.

Vrijeme Ivice Kostelića je 2:29.68 (+3,10 sekundi), Filipa Zubčića je 2:31.80 (+5,22) , dok je Rodeš utrku završio s vremenom 2:32.01 i zaostatkom od 5,43 za pobjednikom. Max Ullrich je zauzeo 36. mjesto s vremenom 2:33.85 (+7,27).

Wengen, rezultati kombinacije za skijaše:

1 Niels Hinterman (Švi) 2:26.58
2 Maxence Muzaton (Fra) 2:26.84 +0.26
3 Frederic Berthold (Aut) 2:26.93 +0.35
4 Valentin Giraud Moine (Fra) 2:26.96 +0.38
5 Nils Mani (Švi) 2:27.09 +0.51
...
22 IVICA KOSTELIĆ (HRV) 2:29.68 +3.10
30 FILIP ZUBČIĆ (HRV) 2:31.80 +5.22
32 ISTOK RODEŠ (HRV) 2:32.98 +6.40

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider