Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Borba za drugi krug

Šok uoči večerašnjeg dvoboja s Japanom: "Kraljice šoka" ostale bez tri važne igračice

Hrvatske rukometašice večeras igraju važan dvoboj protiv Japana na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska rukometna reprezentacija ostala je bez dvije ključne rukometašice, Ćamile Mičijević i Ivane Dežić jer su pozitivne na koronavirus.

Tijekom redovitog anitgenskog testiranja otkriveno je da su dvije reprezentativke pozitivne na koronavirus, nakon čega je cijela delegacija podvrgnuta testiranju. Nažalost, PCR test je potvrdio sumnju da Mičijević i Dežić pozitivne, dok su, srećom, svi ostali negativni.

Nažalost, još jedna igračica bila je pozitivna na PCR testu, radi se o Dori Krsnik koja je također završila u samoizolaciji.

Zbog toga je izbornik Nenad Šoštarić odlučio s popisa od 35 igračica koji je prijavljen Svjetskoj rukometnoj federaciji (IHF-u), pozvati Tenu Petiku, igračicu Lokomotive Zagreb i Gabrielu Gudelj, članicu Zrinskog Čakovec.

Njihov dolazak u Španjolsku očekuje se tijekom sutrašnjeg dana, 7. prosinca, kad se reprezentacija seli u Torrevieju, kao što je poznato od ranije.

Pozitivne igračice do daljnjega ostaju u izolaciji u Castellonu. One se zasad dobro osjećaju i imaju lakše Covid - 19 simptome.

Podsjetimo, večeras od 20:30 hrvatska ženska reprezentacija igra posljednju utakmicu preliminarne runde Svjetskog prvenstva protiv Japana, a samo tri najbolje reprezentacije iz grupe odlaze u drugi krug natjecanja.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider