Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
živi smo!

U jednom od najluđih preokreta u povijesti hrvatskog rukometa Kauboji su pobijedili Portugal i ostali u igri za Tokio

Hrvatska je u nevjerojatnoj završnici pobijedila Portugal i ostala je u igri za odlazak na Olimpijske igre.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska je pobijedila Portugal 25:24 u nevjerojatnoj utakmici 2. kola kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre u Montpellieru. Portugalci su na početku drugog poluvremena imali čak šest golova prednosti, ali to im nije bilo dovoljno da već danas osiguraju Olimpijske igre. 

Teško je uopće opisati kako je došlo do velikog preokreta, jer su Kauboji na startu drugog poluvremena izgledali izgubljeno, bezidejno, jednostavno poraženo. A onda je krenuo uragan koji je inicirao Ivan Čupić. On je završio susret s devet golova iz isto toliko pokušaja. 

U zadnjih 15 minuta uslijedio je veliki preokret kojeg su začetnici bili krila Čupić i David Mandić, a u dramatičnoj završnici presudila je Cindrićeva kvaliteta.

Unatoč pobjedi, Hrvatska ne ovisi sama o sebi, jer mogu ispasti u slučaju da u zadnjem kolu Portugalci dobiju Francuze, te u zatvaranju kruga ispadnu zbog lošije gol-razlike.

Hrvatska je odigrala vrlo blijedo prvo poluvrijeme u kome je gotovo cijelo vrijeme bila u rezultatskome minusu s posve bezidejnom igrom u napadu. Postignuto je samo devet golova u prvih 30 minuta i Portugalci su propustili priliku steći puno veću prednost od 12:9, s koliko se otišlo na odmor.

U drugo poluvrijeme se ušlo i još gore, pa Horvatovi izabranici u 36. minute gube s čak šest razlike (10:16). U 41. minuti sa po dva gola Ćupića i Mandića Hrvatska smanjuje na 14:16, a potom u više navrata dolazi na samo jedan gol razlike.

U 54. minuti naš najbolji igrač Ćupić pogađa za izjednačenje (21:21), a dvije minute prije kraja Duvnjak iz protunapada pogađa prazni gol Portugalaca za vodstvo Hrvatske 24:23.

Branquinho pogađa s krila za 24:24, a dvadeset sekundi prije kraja Luka Cindrić preuzima odgovornost i postiže pobjednički gol za 25:24 i produžetak nade za Tokio.

"Kaubojima" preostaje još utakmica protiv Tunisa u nedjelju

U hrvatskim redovima najbolji igrač bio je Ivan Čupić sa 9 golova iz devet udaraca, dok su Cindrić i Mandić postigli pod četiri gola. Portugalce je predvodio Iturriza s pet golova.

U drugom susretu iz naše skupine igraju Francuska i Tunis. Prve dvije ekipe iz skupine izboriti će plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

TURNIR 2 (Montpellier), 2. kolo:

HRVATSKA - Portugal 25-24 (9-12)
Francuska - Tunis


LJESTVICA:
1. Portugal 2 1 0 1 68-62 2
2. Francuska 1 1 0 0 30-26 2
2. HRVATSKA 2 1 0 1 51-53 2
4. Tunis 1 0 0 1 27-34 0

3. kolo - 14. ožujka:
HRVATSKA - Tunis
Francuska - Portugal

HRVATSKA - PORTUGAL 25:24

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider