Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Kakva ludnica

Velika drama završila bez pobjednika: Hrvatska remizirala sa svjetskim prvacima i još može u četvrtfinale Svjetskog prvenstva!

Hrvatska i Danska su remizirale u Malmöu na startu drugog kruga Svjetskog rukometnog prvenstva.

Galerija Marin Šipić Hrvatska rukometna reprezentacija Hrvatska - Danska +4 Luka Cindrić

Hrvatska rukometna reprezentacija odigrala je 32:32 (16:15) s Danskom u prvoj utakmici skupine 4 Svjetskog prvenstva.

Nakon ovakvog rezultata Kauboji su ostali u igri za plasman u četvrtfinale, ali trebat će im se poklopiti nekoliko stvari u preostale dvije utakmice. Za početak, morat će sa što većom gol-razlikom natamburati prvo Belgiju u subotu, a zatim i Bahrein u ponedjeljak te se nadati da će Egipat pobijediti Dansku.

U tom slučaju, Hrvatska i Danska bi završile u ovoj grupi s po sedam bodova, a budući da u međusobnoj utakmici Kauboja i Danaca nije bilo pobjednika, gledala bi se gol-razlika. Iz tog razloga bit će važno sa što većom razlikom svladati Belgiju i Bahrein.

Najbolja utakmica Hrvatske na ovom Svjetskom prvenstvu

Hrvatska je odigrala sjajno, čvrsto i borbeno, ali nažalost nije uspjela slaviti protiv dvostrukih svjetskih prvaka. S bodom ostajemo teoretski u igri za plasman u četvrtfinale, no šanse su minimalne.

Hrvatska je veći dio utakmice vodila, u jednom trenutku smo imali i četiri razlike, no Danska se vratila, u završnici je povela, imala je i zadnji napad koji nije realizirala. Cindrić je u zadnjoj sekundi pucao sa sredine terena, ali nije uspio.

Briljantni Šipić, Glavaš, Cindrić...

Najefikasniji u hrvatskim redovima bili su Marin Šipić s devet, Filip Glavaš s osam, te Luka Cindrić s pet golova, dok je Mate Šunjić imao šest obrana. Dance su predvodili Simon Bogetoft Pytlick s devet i Mikkel Hansen s osam golova, dok je Niklas Landin imao šest obrana.

U ranije odigranom susretu ovoga kola Egipat je porazio Belgiju sa 33:28. Afrički sastav je već u prvom poluvremenu imao devet razlike (20:11) i pitanje pobjednika niti jednog trenutka nije bilo upitno. U završnici susreta Belgija je smanjila na četiri razlike, ali više od toga nije išlo.

Egipat su do nove pobjede predvodili Mohsen Mahmoud sa sedam i Yehia Elderaa sa šest golova, dok je u suparničkim redovima najefikasniji bio Sebastien Danesi s devet golova.

U drugom susretu Bahrein pobijedio SAD sa 32:27. Bahrein su do pobjede predvodili Husain Alsayyad s devet i Mohamed Mohamed s pet pogodaka. U američkim redovima najefikasniji je bio Samuel Hoddersen sa šest golova.

Na ljestvici vodi Egipat sa šest bodova, Danska ima pet, Bahrein četiri, a Hrvatska tri boda. Belgija i SAD su na nuli.

Iduće kolo na rasporedu je u subotu. U prvom dvoboju snage će odmjeriti Bahrein i Egipat, potom slijedi hrvatsko - belgijski okršaj, a u zadnjem susretu igrat će Danska i SAD.

Posljednje kolo je na rasporedu u ponedjeljak, 23. siječnja kada će igrati SAD - Belgija, Hrvatska - Bahrein, te Egipat i Danska.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider